Kripto
StoryEditor

NFT kolekcija Pudgy Penguins nakratko nadmašila Bored Ape Yacht Club

19. Veljača 2024.
Pudgy Penguins NFT

NFT kolekcija Pudgy Penguins nakratko je prestigla Bored Ape Yacht Club po najnižoj cijeni (floor price) prije 2 dana, budući da je njihov brzi rast u posljednjih nekoliko mjeseci sustigao pad cijene popularne NFT kolekcije s motivom majmuna.

Najniža cijena za jednog Pudgy Penguina bila je 22,2 ethereuma (61.780 dolara), dok je Bored Apes vrijedio 22,1 ethereum (61.500 dolara), prema podacima Parsec Financea. Iako se ovo ne čini mnogo i bilo je samo kratkog vijeka, označava veliki trenutak u promjenjivom krajoliku NFT-ova.

- Pudgy Penguins konačno su premašili BAYC. Ovo je dokaz vizionarskog vodstva koji aktivno uključuje zajednicu dok ostaje vjeran etosu web3. Nadamo se da Yuga hvata bilješke - primijetio je Daniel Meagaard, poznat kao Seedphrase, na X-u.

Najniža cijena je vrijednost najjeftinijeg dostupnog NFT-a u kolekciji i pokazatelj je potražnje za NFT-om. Od studenog, najniža cijena za Pudgy Penguins zabilježila je snažan porast i porasla je s 5 na njihovu trenutnu vrijednost od oko 21 ethereuma, što je povećanje od 320 posto.

U isto vrijeme, cijena za Bored Apes padala je od svog vrhunca u travnju 2022. Pala je s rekordne vrijednosti svih od oko 160 na trenutnu vrijednost od oko 22 ethereuma.

Dok su Bored Apesi bili suočeni s kontroverzama, kao što je u vezi s brendiranjem, kolektivnom tužbom i nedavnim događajem koji je ostavio sudionike s problemima s vidom nakon festivala, Pudgy Penguins prikupljao je sredstva, prodavao igračke u Walmartu i planirao videoigru.

Do pada Bored Apesa došlo je unatoč nedavnoj akviziciji konkurentske tvrtke Proof od strane Yuga Labsa, koji je najpoznatiji po svojoj kolekciji Moonbirds. Čini se da je akvizicija iznenadila i zbunila vlasnike Bored Apesa, koji su rekli da potez doslovno nema smisla i opisali ga kao vrlo čudnim.

26. travanj 2024 20:39