Tvrtke i karijere
StoryEditor

Hangar 18 otišao u stečaj – vjerovnici potražuju 225 milijuna kuna, pogledajte tko će najviše izgubiti

22. Ožujak 2021.
Mario Kralj, vlasnik Hangara 18foto Dražen Lapić/Lider

Otvoren je stečajni postupak za HANGAR 18 iz Koprivnice. Nenad Homar postavljen je za stečajnog upravitelja umjesto direktora Marija Kralja, koji je i vlasnik tvrtke.

Epilog je to neuspješnog predstečajnog postupka, u kojem je Kralj predložio otpis 50 posto od više od 190 milijuna kuna dugova (postojalo je još 30-ak milijuna duga razlučnim vjerovnicima), a ostatak bi tvrtka vratila nakon dvije godine počeka, u idućih osam godina.

No, predstečajna nagodba nije postignuta, sad je ustanovljeno da nema uvjeta za nastavak poslovanja, koje je ionako već prekinuto, te da su ispunjeni svi uvjeti za pokretanje stečaja. Vjerovnici imaju 60 dana da prijave potraživanja.

Najveći vjerovnici su banke: Zagrebačka banke potražuje 37,43 milijuna kuna, Podravska banka i Kentbank oko 19 milijuna, RBA 12,7 milijuna… Ukupno deset banaka potražuje oko 200 milijuna kuna. Od ostalih vjerovnika najveća potraživanja imaju HRVATSKI TELEKOM (5,5 milijuna kuna) i Porezna uprava (5,2 milijuna).

Ukupna potraživanja iznose oko 225 milijuna kuna. To će se samo djelomično namiriti rasprodajom imovine procijenjene na vrijednost od oko 31 milijun kuna, ali uz sumnju stečajnog upravitelja u mogućnost unovčivosti pojedinih dijelova te imovine.

26. travanj 2024 00:54