Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Huawei izašao iz Energomobila, otvoren stečaj za Accru, pripajanje Auto-marketinga

10. Studeni 2020.
Marija Mrvelj, Energomobil

HUAWEI SOLAR LIMITED izašao je nakon nepune godine dana iz suvlasništva u tvrtki HVALJEN BUDI iz Zagreba, u kojoj je imao manjinski udjel. Direktorica Marija Mrvelj opet je jedina vlasnica tvrtke koja se pod brendom Energomobil bavi proizvodnjom solarnih autobusnih stanica, solarnog stabla, solarne ulične rasvjete, solarnih klupa i solarnih nadstrešnica, te distribucijom i montažom solarnih panela.

Otvoren je stečajni postupak za tvrtku ACCRA iz Duća, zbog neplaćenih dugova od 27,5 milijuna kuna, od čega 2,6 milijuna otpada na porezni dug, ponajviše zbog neplaćenog PDV-a. Tvrtka je u većinskom vlasništvu tvrtke SEAF-CROATIA LLC, registrirane u SAD-u (72 posto), a direktor Krunoslav Čović ima 28 posto vlasništva. On je bio direktor još dviju tvrtki do stečaja, ADRIATICUS CETARIUSA i DAL BALENE, koje su izbrisane iz Sudskog registra nakon što je krajem prošle godine proveden skraćeni stečajni postupak, za svaku zbog oko 5,2 milijuna kuna evidentiranih, a neplaćenih dugova.

William Vigini pripojio je tvrtku AUTO-MARKETING iz Buja svojoj drugoj, novoj tvrtki NEW LINE AUTU, koja je osnovana u svibnju ove godine. Vigini je u svibnju vlasnički i upravljački preuzeo AUTO-MARKETING od Katarine Sladonje. Tvrtka je do prošle godine rasla i poslovala pozitivno, ali račun joj je blokiran od prosinca prošle godine, i našla se na listi je neisplatitelja plaća.

Ervinu Kataliniću dodijeljena je prokura u tvrtki MA. CO. T iz Kukuljanova (Bakar), a Ljubo Glibota nije više član Uprave.

Mato Škojo vlasnički je preuzeo tvrtku OMRČEN PROMET od Ivana Škoje. Osnivač tvrtke koja se bavi prodajom i servisiranjem profesionalne pekarske, gastro i slastičarske opreme Dujo Omrčen ostao je direktor.

Desponia Minadaki nova je članica Uprave tvrtki VRBANI PROJEKT i PLAVO JEZERO PROJEKT koje su u vlasništvu tvrtke BH CROATIA I LTD registrirane na Cipru. Na tu je poziciju došla nakon odlaska Mariosa Zinonosa iz obiju uprava i pridružila se predsjedniku Uprave Stevanu Lojoviću. VRBANI PROJEKT gradio je šoping centrar Point u zagrebačkom naselju Vrbani. Jedno vrijeme vlasnik tvrtke bio je Bruno Orešar, ali je većinski dio (95 posto) još prije početka gradnje prodao i danas je upisan kao suvlasnik s udjelom od 5 posto.

AGROFRUCTUS je u svojoj tvrtki MESOPRERADA iz Slatine formirao Upravu kojoj je na čelu dosadašnji direktor Slavko Mađarić, a novi članovi Uprave su Slavko Vulić i Andrej Janjić. Istovremeno je Matija Mikić opozvan iz Uprave AGROFRUCTUSA, kojim sad samostalno upravlja vlasnik Dejan Aleksić.

Franjo Hoić nije više suvlasnik tvrtke BIOPLINARA ORGANICA KALNIK 1 iz Svetog Petra Orehovca, koja je ostala u stopostotnom vlasništvu slovenskog KAPITALINVESTA, koji je pak u vlasništvu tvrtke BIOEN INVEST iz Krapinskih Toplica, odnosno njenih suvlasnika Olega Maksimova, Artema Kazina i Janeza Cerara. Član Uprave BIOPLINARE bio je Đuro Dečak od 2015. do ostavke krajem 2018.

Nedjeljko Pavić i Mara Pavić nisu više direktori u KLIPSROLLU iz Sesveta (Zagreb). Vlasnik Marko Pavić sad samostalno vodi tvrtku koja se od distributera dijelova za ALU i PVC stolariju razvila i u proizvođača roleta i komarnika.

Károly Vajda novi je direktor HOTELA LABINECA i JADRAN LAGUNE iz Gradca umjesto Vlade Pejkovića. Obje tvrtke u vlasništvu su HOTELA JADRAN, čiji je većinski vlasnik mađarska tvrtka DALMACIA HOLIDAY KFT, koja je u likvidaciji.

Bertrand Bernard Marie Gorrée i Anthony Joseph Alicastro još od kraja ožujka nisu u Upravi EMOVIS TEHNOLOGIJA iz Splita, koju sad vode član Uprave Jurica Uršić i prokurist Damir Paškalin.

Član Uprave MOTOMARINERA iz Rijeke Orlando Francišković postao je suvlasnik tvrtke, uz osnivača Tonka Bilčića, koji je prokurist.

26. travanj 2024 23:50