Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Matijević preuzeo Mesopreradu, novi ljudi u Samsungu i Hajduku, povlačenje osnivača Apipharme…

02. Ožujak 2021.
Denis Matijevićfoto Ratko Mavar

Denis Matijević preuzeo je vlasnički MESOPRERADU od AGROFRUCTUSA, koji je od Matijevića 2018. preuzeo Dejan Aleksić.

Hyoung Min Park novi je zastupnik podružnice SAMSUNG ELECTRONICS AUSTRIJE za Hrvatsku umjesto Jin Kyu Jeona, i na toj se poziciji pridružio Kwang Ho Ahnu.

Goran Nikolić novi je član NO-a ARENA HOSPITALITY GROUPA umjesto Damira Lučića.

Mićo Aralica prenio je na sebe suvlasnički udjel u MONTINGU sa svoje tvrtke MAR ULAGANJA koja je osnovana 2020. i sad je pripojena MONTINGU, kojem je drugi suvlasnik Ivan Banović. Istodobno je Roko Aralica izabran u NO umjesto Ante Jurčića, a Ivica Bušić nije više prokurist.

Ivan Matana od početka veljače je član Uprave HNK-a HAJDUK i desna ruka Luke Jakobušića. Dosadašnji član NO-a Sergije Popović novi je zamjenik predsjednika NO-a umjesto Denisa Alajbega, koji nije više u NO-u, kao ni Nino Martinić.

Andrija Lalić novi je direktor APIPHARME umjesto osnivača i suvlasnika Tomislava Lalića, koji se povukao na poziciju prokurista.

Jelena Batić preuzela je vlasnički DISPOMED PROMET od Ivica Batića, koji je ostao na direktorskoj poziciji. Prije toga vratila se nakon osam mjeseci kao direktorica umjesto Maje Batić i Maroja Batića.

Vlasnik KVANTUM-TIMA Marijan Bulat ponovno je preuzeo prokuru. Bio je direktor tvrtke do 2012., kad si je dodijelio prokuru. Vratio se 2019. na direktorsku poziciju, na kojoj je tih sedam godina bio Tomislav Bulat. Potkraj siječnja opet se povukao i za direktora je imenovao Zorana Leitnera, a dva tjedna kasnije opet si je dodijelio prokuru.

Tvrtka ENERGOREMONT iz Karlovca izbrisana je iz Sudskog registra nakon što se podijelila na novoosnovane tvrtke ENERGOREMONT PROIZVODNJU i ENERGOREMONT INŽENJERING.

Marija Vučurević Tamburić nova je predsjednica Uprave CROATIAINSPECTA. Iz Uprave se povuklo dvoje suvlasnika (od njih četvero) – predsjednica Uprave Jadranka Kvasnička i Mario Štambuk. Damir Blašković ostao je u Upravi.

Prokurist tvrtke GOREA PLUS iz zadarskog Novigrada Josip Narančić vlasnički je preuzeo tvrtku od Berislava Paića.

Tvrtka RR CONCEPT preselila je sjedište iz Bjelovara u Križ.

Vlasnica KORČULA BRODOGRADNJE iz Štitara Melita Stažić povukla se s direktorske pozicije na koju je imenovala Ivana Pranjića. On je osnovao tvrtku 2018., i bio prvi direktor, pa prokurist. Stažić je tvrtku u jesen 2019. preuzela vlasnički i upravljački. Pranjića je vratila na direktorsku poziciju deset dana nakon blokade računa.

Miljenko Kržak novi je prokurist u FINRADU iz Velike Gorice umjesto Sandre Bošnjak.

Axel Oppermann i Nicole Horney novi su direktori MARE YACHTINGA iz Biograda umjesto Andreasa Sebastiana Schinnera. Oni su i suvlasnici tvrtke zajedno s Matthiasom Tyrolom.

Vlasnik MM MESNE INDUSTRIJE Milivoj Medven preuzeo je direktorsku poziciju u LIB GRADNJI iz Jastrebarskog od Lojza Livojevića.

26. travanj 2024 11:23