Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Novi direktor Vodogradnje Varaždin, vlasnici preuzeli nadzor Infosistema, vlasničko konsolidiranje Bioena…

20. Listopad 2020.
Danijel Risek

Danijel Risek novi je direktor VODOGRADNJE VARAŽDIN umjesto Eugena Čalope, koji je bio na čelu te tvrtke od 2008. do 2012., i ponovo je bio imenovan od 1. lipnja. U međuvremenu je tvrtku sedam godina vodio Tomislav Kezelj. Čalopa je na direktorskoj poziciji ostao nepuna četiri mjeseca, a njegov nasljednik Risek direktor je i HIDROINGA. Obje varaždinske tvrtke u većinskom su vlasništvu križevačkog RADNIKA.

Trojac suvlasnika INFOSISTEMA preuzeo je nadzor nad poslovanjem tvrtke i smanjio NO s pet člana na tri. Novi predsjednik NO-a je Emin Gaš umjesto Irene Hodak, zamjenik predsjednika je Dino Salihagić umjesto Slavka Jereba, a treći novi član NO-a je Luka Kovačić. U NO-u nisu više Elena Tejana Novotel, Karlo Kardov i Roko Vodopija.

BIOEN INVEST je vlasnički preuzeo BIOPLINSKU ELEKTRANU OREHOVEC i VMD ENERGIJU od bjelovarskog OMV-a. OMV je u vlasništvu Olega Maksimova, koji ga je osnovao, te Stjepana Gagre i Antona Grigorjeva, a vlasnici BIOEN INVESTA su Oleg Maksimov, Janez Cerar i Artem Kazin. Njih trojica vlasnici su i BIOENA, koji upravlja s više bioplinskih postrojenja u Hrvatskoj. Kazin je i dalje predsjednik Uprave BIOPLINSKE ELEKTRANE OREHOVEC. Imenovan je na istu funkciju u VMD ENERGIJI umjesto Đurđe Jakovljev, a Tomislav Bokun novi je član Uprave umjesto Grigorjeva.

Damir Stipanov nije više direktor INVESTINŽENJERINGA iz Zagreba. Na čelu tvrtke ostali su suvlasnici – direktor Slobodan Jeričević i prokurist Mirko Orešković.

Zdravko Bubalo vratio se na čelo splitskih tvrtki VALENTIN 1 i BUMES umjesto Vinka Bubala. Vlasnik je obiju tvrtki, a bio se povukao na poziciju prokurista.

Veseljko Vodanović novi je direktor/član Uprave LAVČEVIĆEVE tvrtke POMGRAD GRADNJA umjesto Tea Perića. Ivica Jović ostao je na direktorskoj poziciji.

Jako Andabak prebacio je vlasništvo bizovačkih SUNČANIH TOPLICA na svoju tvrtku IZVOR UPRAVLJANJE.

Tvrtka HELDA Danijela Hela izbrisana je iz Sudskog registra nakon pripajanja PATERNI, kojoj su uz Hela suvlasnici Dragan Kumrić i Ante Šarić, koji je i direktor.

Vlasnik i direktor KOLEDIĆ PROJEKTA Ivica Koledić dodijelio je prokuru Petri Cesar Koletić i Martini Horvat.

Dosadašnji član Uprave tvrtke AG04 INNOVATIVE SOLUTIONS Mihael Sedmak novi je predsjednik Uprave umjesto Domagoja Madunića, koji ostaje u Upravi. Oni su i suvlasnici tvrtke za izradu mobilnih i web aplikacija, zajedno s Rokom Roićem i Markom Štefančićem (koji su također u Upravi), te Ivanom Munićem, Hrvojem Ilićem i Antom Radošem. Dragan Eldić jedini član Uprave koji nije u vlasničkoj strukturi.

Vlasnik JABUKA TELEVIZIJE Damir Vujinović direktorsku poziciju prepustio je Bruni Šlogaru

Andrija Kuric novi je direktor OSJEČKE PIVOVARE umjesto opozvanog Davora Sertića, koji je na toj poziciji bio nepunih 15 mjeseci.

Vlasnik DELTA-INŽENJERINGA iz Metkovića i dosadašnji prokurist Miće Obšivač razriješio je direktoricu Violetu Vego i preuzeo upravljanje tvrtkom.

26. travanj 2024 08:59