Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke u banani: Predstečajni sporazum za Marinu Tribunj potvrđen nakon postupka od osam godina

06. Travanj 2021.
Marina Tribunj

Trgovački sud potvrdio je predstečajnu nagodbu koju je DANUVIUS MARINA (Marina Tribunj) sklopila s vjerovnicima u svibnju 2019. Vjerovnici su pristali na otpis 60 posto od 113,5 milijuna kuna potraživanja, a preostalih 45,4 milijuna treba biti isplaćeno u roku od tri godine. Taj predstečajni postupak otvoren je prije punih osam godina – 15. ožujka 2013.

Potvrđen je predstečajni sporazum za KAJZER iz Gornjeg Stupnika u vlasništvu Ivana Ušljebrke. Vjerovnici su pristali na otpis 70 posto od 9,8 milijuna kuna potraživanja. Preostala tri milijuna treba otplatiti, nakon počeka od godinu dana, u iduće četiri godine (48 mjesečnih rata).

Pokrenut je prethodni postupak radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka nad LUMINI BENZOM iz Vrbovca. Tvrtki Gorana Glatkog račun je blokiran od veljače prošle godine zbog neplaćanja 3,9 milijuna kuna, potkraj listopada imala je evidentiran porezni dug od dva milijuna kuna i pojavljuje se na listama neisplatitelja plaća. Za privremenu stečajnu upraviteljicu imenovana je Ines Jukić.

Ema Kalogjera Juranić imenovana je za stečajnu upraviteljicu tvrtke KONTAKT KUĆANSKI APARATI iz Zagreba umjesto direktora Kreše Pavlinića, koji je i vlasnik. Stečaj je otvoren jer je račun od veljače prošle godine u blokadi od 2,1 milijun kuna, a tvrtka je od listopada i na listi poreznih dužnika zbog neplaćenih oko milijun kuna.

27. travanj 2024 00:11