Klub izvoznika
StoryEditor

Kraš obilježio 110 godina poslovanja

25. Siječanj 2022.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je posjetio Kraš prehrambenu industriju koja obilježava 110 godina poslovanja. Početak poslovanja Kraša seže u 1911. godinu, a najdugovječnija hrvatska tvornica slatkiša proizvela je brendove koji su generacijama omiljeni proizvodi među hrvatskim, ali i inozemnim potrošačima, navodi se u priopćenju. Danas je Kraš grupa regionalni lider u konditorskoj industriji koji izvozi u više od 40 zemalja svijeta i zapošljava preko 2.300 ljudi. Posljednji objavljeni poslovni rezultati za prva tri kvartala 2021. godine pokazali su nastavak rasta prodajnih prihoda i dobiti kompanije te rast prodaje u svim segmentima kojoj je povećan i ukupni volumen.

Nakon obilaska proizvodnog pogona tvornice predsjednik Milanović rekao je kako tvrtki Kraš želi da ima promet dvije milijarde kuna, a ne milijardu.

-To je ambicija koja se meni čini visokom, ali realnom. Tvrtka je imala vrlo jaku tržišnu poziciju i drži je. Međutim, treba ići naprijed - izjavio je Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske.

- Ponosni smo što je i nakon impresivnih 110 godina kontinuiranog rada Kraš i dalje tvrtka koja zauzima važno mjesto u gospodarstvu Hrvatske. Poslovanje koje se ogleda u stabilnim financijskim rezultatima, prepoznatljivim i kvalitetnim proizvodima i jasnom vizijom o budućnosti tvrtke, jamči daljnji razvoj i rast svih segmenata proizvodnje i plasmana. Strategija je to koja će omogućiti osnaživanje položaja na domaćem, ali i stranim tržištima. Formula nastavka uspješnog poslovanja jest kontinuirano ulaganje, praćenje novih trendova u industriji, briga o zadovoljstvu potrošača, ali i svih naših zaposlenika koji su najvažnija karika u našem lancu izvrsnosti - izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Kraša.

Početak nove godine u Krašu je obilježilo pripajanje osječke tvornice keksa i vafla Karolina d.o.o. matičnoj kompaniji s ciljem povećanja optimizacije poslovanja. U ovoj godini Kraš nastavlja sa započetim procesom ulaganja u proizvodnju na svim trima proizvodnim lokacijama u Zagrebu, Osijeku i Prijedoru, a radi se o najvećem investicijskom ciklusu u proteklih 10 godina. U okviru tog ciklusa već su provedena značajna ulaganja u proizvodnu opremu kao što je nova linija za proizvodnju i pakiranje Životinjskog carstva, nova linija za proizvodnju i pakiranje čajnih i punjenih čajnih peciva u Miri Prijedor, a usprkos pandemiji investirano je i u proizvodnu liniju keksa Moto u osječkoj tvornici. Za ovu godinu planira se i oko 10 milijuna eura investicija u automatizaciju i poboljšanje tehnološkog procesa koje će rezultirati još kvalitetnijim i konkurentnijim Kraševim proizvodima.

25. travanj 2024 11:44