Ukratko
StoryEditor

OVB Hrvatska slavi 25 godina uspješnog poslovanja

19. Ožujak 2024.
foto Ratko Mavar

OVB Hrvatska, članica Koncerna OVB,  obilježava 25 godina poslovanja na hrvatskom tržištu. Tijekom godina, tvrtka je brinula o više od 100 tisuća zadovoljnih klijenata, pružajući financijske usluge prilagođene individualnim potrebama. OVB Hrvatska surađuje s 14 snažnih i učinkovitih partnera te zadovoljava individualne potrebe svojih klijenata konkurentnim proizvodima svih vrsta životnih i neživotnih osiguranja, bankarskih usluga te skrbi oko mirovine. 

Na Godišnjem kongresu održanom u subotu, 16. ožujka u hotelu The Westin okupili su se brojni suradnici, poslovni partneri i zaposlenici, uz sudjelovanje predsjednika uprave OVB Holdinga AG Maria Freisa te člana uprave Heinricha Fritzlara. Gospodin Freis se posebno zahvalio kolegama koji su dali svoj doprinos u proteklih 25 godina rada te je pružio svoju punu podršku budućem razvoju tvrtke i novoj strategiji.

Uz osvrt na iznimno uspješnu proteklu godine predstavljena je nova strategija poslovanja OVB Exellence 2027 te ambiciozni planovi tvrtke. Najavljena je i promjena u upravi tvrtke OVB Hrvatska. Detlef Müller, dosadašnji predsjednik uprave preuzima novu poziciju u OVB Holdingu, dok na njegovo mjesto od 1. svibnja dolazi dr. sc. Sanja Šimić.

Ovom prigodom predstavljena su nova unaprjeđenja, dodijeljene su nagrade najboljim suradnicima u protekloj godini za iznimna postignuća u radu, kao i prigodne nagrade poslovnim partnerima. Na panelu 25 godina OVB Hrvatska - iskustva, izazovi i uspjesi čuli smo iskustva dugogodišnjih suradnika i prisjetili se zanimljivih trenutaka iz prošlosti OVB-a.

- Živimo u vremenu brzih promjena i izazova, ali i neograničenih mogućnosti za postizanje izvrsnosti u poslovanju. Drugim riječima, stojimo pred značajnom prilikom za rast, napredak i ostvarenje našeg potencijala - istaknula je Sanja Šimić, članica uprave OVB-a Hrvatska.

Na kongresu su istaknuti osnovni elementi koji dovode do izvrsnih poslovnih rezultata. Prije svega, radi se o sposobnosti funkcioniranja tvrtke kao tima, dijeljena ideja, suradnje. Drugi ključni element predstavljaju inovativni proizvodi, koji rješavaju probleme klijenata  i pružaju nove mogućnosti za diverzifikaciju portfelja i investicijske strategije te omogućavaju pristup širokom spektru financijskog tržišta. Sposobnost da se isporuči vrijednost temelji se na poslovnim procesima;  ključno je prepoznati potrebu za promjenom načina razmišljanja i poslovnih procesa. Uz redizajn poslovnih procesa neizostavne su i digitalna transformacija i integracija novih tehnologija.

- Želimo zahvaliti svim našim klijentima na povjerenju koje su nam pružili tijekom ovih 25 godina. Njihove potrebe uvijek su bili i ostat će u središtu našeg poslovanja. Isto tako, želimo zahvaliti svim svojim poslovnim partnerima koji su uz nas i s kojima gradimo svoju budućnost te zaposlenicima i suradnicima bez kojih uspjeh koji smo gradili zadnjih 25 godina ne bi bio moguć.  Čvrsto vjerujemo kako povijest i budućnost tvrtke pišu ljudi koji su dio iste - istaknula je Šimić.

U novo razdoblje OVB Hrvatska ulazi osnažena velikih rastom u protekloj godini, s jasnim pogledom u budućnost svojih 300 zaposlenika. Ambiciozni planovi tvrtke  uključuju povećanje portfelja te daljnje unapređenje poslovanja koje donosi nova strategija OVB Excellence 2027 i digitalni razvoj tvrtke. OVB Exellence  naglasak stavlja na operativnu, organizacijsku, prodajnu i karijernu izvrsnost uz širenje poslovanja i inovacije a sve s ciljem što bolje financijske usluge klijentima. 

Koncern OVB sa sjedištem u Kölnu jedan je od vodećih europskih pružatelja financijskih usluga. Od osnivanja 1970. godine OVB se usredotočuje na dugoročno, sveobuhvatno i prije svega klijentima usmjereno planiranje osobnih financija privatnih kućanstava u različitim područjima. Posluje u 16 zemalja, a 5896 financijskih planera, koji se ovim poslom bave kao svojom primarnom djelatnošću, brine o 4,46 milijuna klijenata.

27. travanj 2024 08:01