Lidertrend
StoryEditor

Kud svi, tu i Zara: High-street brend predstavio svoju debitansku make-up liniju

14. Svibanj 2021.
Zara šminka
Osim što je Zara svojom make-up kolekcijom krenula stopama konkurencije, Topshopa i H&M-a, zaigrala je i na popularnu kartu mnogih brendova - inkluzivnost

Nakon što je polučio uspjeh sa svojom linijom parfema, high-street modni brend Zara ulazi u novu biznis nišu - industriju ljepote. Od jučer tako i domaći potrošači mogu kupovati proizvode iz njihove debitantske beauty linije koja pokriva sve - od očiju do noktiju i to u ukupno 130 boja. Osim što je Zara svojom make-up kolekcijom krenula stopama konkurencije, Topshopa i H&M-a, zaigrala je i na popularnu kartu mnogih brendova (ne samo u industriji ljepote) - inkluzivnost.

Clean proizvodi

Kako je u priopćenju za medije izjavila britanska vizažistica i kreativna direktorica Zara Beauty Diana Kendal, Zara je oduvijek ciljala na raznoliku publiku, a tu su viziju željeli prenijeti i na svoju beauty kolekciju.

- Ne postoji univerzalna ljepota već - ljepote - kazala je Kendal koja je okupila devetero vrhunskih umjetnika i fotografa poput Stevena Meisela, Davida Simsa, Marilyn Minter, Marija Sorrentija, Fabiena Barona i drugih te kreirala pojedinačne 'lookove' koji slave različite definicije ljepote i individualnosti.

Kako bi sve bilo po pe-esu i u skladu s vrijednostima mlađih generacija, Zara u svojoj beauty kolekciji brine o zdravlju i okolišu. Tako su, primjerice, proizvodi upakirani u višekratna pakiranja koja se mogu ponovo puniti te ne sadrže štetne sastojke (clean).

25. travanj 2024 04:04