Lidertrend
StoryEditor

Otvorena prva izložba u organizaciji Air France KLM-a u Hrvatskoj

26. Rujan 2019.
IZLOŽBA FOTOGRAFIJA GORANA JOVIĆA - KLMfoto Dražen Lapić
U prostorima Medijateke Francuskog instituta u Zagrebu, otvorena je danas izložba fotografija ‘Planeta Zemlja‘ putopisca i fotografa Gorana Jovića realizirana u suradnji s avioprijevoznikom Air France – KLM

Prilikom otvaranja, Alida Ralić predstavila je aktivnosti kompanije u području održivosti, podsjetivši da je Air France-KLM već 15 godina u prve tri aviokompanije na Dow Jones indeksu održivosti. Do ove potvrde svojih napora u tom smislu kompanija je došla nizom inicijativa, objasnila je Ralić, poput korištenja biogoriva, recikliranja svih uniformi pilota i osoblja nakon odluke o promjeni uniformi, korištenja bočica vode od reciklirane plastike i fair-trade kave na letovima te digitalizacije u svrhu smanjenja korištena papira.

- Posebno je zanimljivo u tom kontekstu otvaranje prve i jedine tvornice koja ostatke jestivog ulja prerađuje u gorivo za zrakoplove. Kompanija održivost gradi fokusom na biogorivo, obnovu flote, električni pogon i optimizaciju ruta i redova letenja, zaključila je Ralić.

Nakon nje, prisutnima se obratio autor fotografija koji je ukratko objasnio kako bira destinacije za svoje putopise i ispričao neke zanimljive anegdote sa svojih putešestvija. Upitan ima li neki konačni cilj ili viziju, odgovorio je da nema, ali da želi ostaviti trag i naći odgovore na neka pitanja.

26. travanj 2024 20:38