Studentski Lider klub
StoryEditor

S faksa u posao: Nakon MBA studija otvorila polikliniku

22. Listopad 2019.
Marija Lea Jurišić, poliklinika Mediclarusfoto Dražen Lapić
Poliklinika Mediclarus u Sesvetama raditi je počela ovoga listopada, a u direktorskom stolcu sjedi mlada Marija Lea Jurišić. Na poduzetnički pothvat odlučila se netom nakon MBA studija na ZŠEM-u. On joj je, uz obitelj, bio i potpora u pokretanju biznisa, no to neće biti i njezin jedini poslovni projekt

Marija Lea Jurišić nedavno je navršila 26 godina, a već je hrabro zakoračila u svijet poduzetništva i poslala snažnu poruku mladima da ne bježe iz Hrvatske nakon studija, već da osmisle posao koji će ih činiti sretnima. Baš kao što je učinila ona osnovavši polikliniku nakon završetka MBA studija iz područja ljudskih resursa na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa.

Poduzetništvo je kreativno

Poliklinika Mediclarus u Sesvetama počela je raditi ovoga listopada, a u direktorskoj stolici sjedi mlada i nasmijana Marija Lea. Budući da se tijekom obrazovanja upoznala s različitim aspektima poslovanja – financijama, ljudskim resursima, marketingom i svi odreda bili su joj izrazito zanimljivi, odluka za koje će se od tih područja opredijeliti nije joj bila laka. Upravo to ju je potaknulo da se odluči za poduzetništvo, koje sve to obuhvaća.

image
Marija Lea Jurišić, poliklinika Mediclarus
foto Dražen Lapić
– Poduzetništvo mi omogućuje da radim sve, ostavlja mi tu širinu da učim dalje i razvijam se u svim područjima i, najvažnije, daje mi fleksibilnost i slobodu za kreativnost u pristupu. Pogotovo poduzetništvo u medicini, koje uujedinjuje najmodernije tehnologije, rad s ljudima, neposredan doticaj s klijentima i ekonomiju – obrazlaže svoj karijerni izbor, kojem je pridonijelo i odrastanje u obitelji gdje je tema broj jedan za stolom oduvijek bila medicina.
Mediclarus dijeli prostor s Klinikom dentalne medicine Anke Jurišić-Kvesić, majke Marije Lee, koja joj je u cijelom pothvatu, poput profesora sa ZŠEM-a, veliki oslonac i potpora. Poliklinika pruža usluge u području ginekologije, neurologije i medicine rada, a poslovni projekt mlade poduzetnice podupro je i HAMAG-BICRO. Premda posluje samo nekoliko tjedana, već je ugovorila i prve suradnje s tvrtkama, ali ugovor o tajnosti priječi je da nam o tome kaže više.

Već prvi ugovori

– Ništa nije komplicirano ako imaš viziju i cilj te pratiš aktualnosti na tržištu. Poticaja za mlade više je nego ikada i to treba znati iskoristiti – poručuje Marija Lea, koja se uskoro vidi u klupama zagrebačkoga Medicinskog fakulteta, gdje će pohađati menadžment u zdravstvu.
Dosadašnje obrazovanje i studentske prakse u priznatim hrvatskim tvrtkama, kaže, kvalitetno su je pripremili da samostalno krene u poduzetničke vode. Iako, medicina je kompleksno i posebno izazovno područje u kontekstu poduzetništva.
– Medicina primjenjuje najmodernija tehnološka i znanstvena dostignuća u praksi, traži stalno učenje, multidisciplinarnost u pristupu – tumači Marija Lea i dodaje da joj poliklinika neće biti jedini poslovni projekt. 

24. travanj 2024 17:05