Ukratko
StoryEditor

Condor polijeće za DHL Express

12. Ožujak 2021.
Condor DHL
Teretni letovi iz DHL Express sortirnog centra u Leipzigu do Shannona, Milana i Kölna do kraja svibnja

Pošiljke umjesto putnika. Condor, omiljena Njemačka putnička zrakoplovna kompanija sa svoja četiri Boeinga 767, obavljat će prijevoz pošiljaka za DHL Express, svjetskog lidera ekspresnih usluga. U okviru partnerstva, prvi teretni letovi započeli su ovog tjedna. Baza Condor zrakoplova je u najvećem  europskom sortirnom centru DHL Expressa u Leipzigu, a pošiljke će prevoziti duž tri rute: do Shannona u Irskoj, Milana-Malpensa u Italiji i Kölna, Njemačka. Letovi će bili dostupni i za prijevoz cjepiva Covid-19. Partnerstvo će se prvotno produžiti do kraja svibnja.

- Prošle smo godine počeli prevoziti više tereta i nastavili smo raditi na svojoj stručnosti u zračnom prometu. Zadovoljni smo suradnjom s tako iskusnim partnerom kao što je DHL Express - rekao je Christian Schmitt, Condor COO.

Ovo partnerstvo također pokazuje sposobnost Condora da se prilagodi neobičnim situacijama i, u ovom slučaju, zajedno s DHL-om, pridonesu održavanju međunarodnih lanaca opskrbe.

- Ovo partnerstvo između teretnih i putničkih prijevoznika je jedinstveno. Ono nam omogućuje još bržu i fleksibilniju reakciju na kontinuiranu, veliku potražnju za međunarodnom brzom uslugom. Dodatni kapacitet Condora omogućuje nam daljnje poboljšanje kvalitete usluge i vremena isporuke kao i održavanje našeg rasta -  dodaje Markus Otto, Senior Vice President Aviation Europe at DHL Express.

Od travnja prošle godine, Condor je posvetio sve veći broj letova teretima, prevozeći, prije svega robu za e-trgovinu, prvenstveno medicinsku zaštitnu opremu uključujući milijune zaštitnih maski, zaštitnih odijela i rukavica. U tom je procesu dio flote Boeing Condor 767 prenamijenjen u teretne zrakoplove. Neko se vrijeme 14 od 16 Condorovih Boeing 767 zrakoplova koristilo samo za teret. Condor je također obučio i rasporedio tim za nadgledanje teretnih operacija u svrhu osiguranja I izvršenja kvalitetne usluge. No, najpopularnija njemačka aviokompanija za putovanja i dalje ostaje vjerna putničkoj industriji, a Condor trenutno obavlja letove za Kanarske otoke, Egipat, Kubu, Maldive i Dominikansku Republiku.

Za poslovnu jedinicu Deutsche Post DHL Groupe, DHL Express, partnerstvo je dio programa akcijskih mjera za širenje kapaciteta uslijed sve većih količina ekspresnih proizvoda širom svijeta i održavanje rasta tvrtke. Početkom 2021. DHL Express je već najavio dodatnu kupnju novih širokotrupnih zrakoplova Boeing 777F.

26. travanj 2024 18:45