Ukratko
StoryEditor

Najnoviji nositelji priznanja Izvrsnost u izazovima

08. Listopad 2020.
Hrvatska pošta
Od travnja 2020. godine, konzultantska kuća SELECTIO dodjeljuje priznanje Izvrsnost u izazovima onim tvrtkama koje su i tijekom pandemije pokazale kvalitetno upravljanje ljudima te brigu za dobrobit svojih zaposlenika.

Nagrađene tvrtke prepoznale su da u nepredvidivim okolnostima trebaju biti agilne i kontinuirano prilagođavati ciljeve i organizaciju rada, transparentno komunicirati sa svojim zaposlenicima te brinuti za njihovo zdravlje. Kako ističu iz tvrtke SELECTIO, jedan od najvažnijih ciljeva projekta Izvrsnost u izazovima je razmjena kvalitetnih praksi upravljanja zaposlenicima u nepredvidivim okolnostima. Nositelji priznanja dijele svoja iskustva i prakse te tako senzibiliziraju širu javnost o važnosti brige za zaposlenike čak i u periodima kada je poslovanje tvrtke ugroženo.

Nositeljima priznanja Izvrsnost u izazovima u rujnu su se pridružile tvrtke:

  • DUKAT
  • Hrvatska pošta
  • Span

Zagrebački DUKAT odigrao je važnu ulogu za stabilnost zemlje i sigurnost potrošača kroz redovitu opskrbu tržišta prehrambenim proizvodima, visoku razinu etičnosti u poslovanju te komunikaciju s potrošačima. Nadalje, DUKAT je demonstrirao visok stupanj društvene odgovornosti i solidarnosti kroz provođenje interventnog otkupa mlijeka od manjih mljekara i njihovih proizvođača mlijeka, ali i uvođenje izvanrednih donacija hrane diljem zemlje, čime je dodatno učvrstio poziciju najvećeg donatora hrane u Republici Hrvatskoj. Reorganizacija poslovnih procesa s ciljem zaštite zdravlja i dobrobiti svojih zaposlenika te nesmetanog nastavka poslovnih procesa na svim razinama poslovanja obilježili su 2020. godinu u našoj najvećoj mljekari.

image
Dukat Hrvatska

DUKAT je tako razvio niz izvanrednih programa zaštite i podrške te prakse motiviranja, vrednovanja i  nagrađivanja svojih zaposlenika poput:

  • financijskog nagrađivanja najizloženijih zaposlenika te očuvanja svih materijalnih primitaka i radnih mjesta tijekom lockdowna
  • besplatne psihološke pomoći za zaposlenike i članove njihovih obitelji
  • financijske pomoći zaposlenicima čiji su domovi stradali tijekom potresa u Zagrebu i okolici
  • internog inovacijskog natječaja i nagrađivanja najboljih prijedloga, s ciljem jačanja osjećaja angažiranosti i motiviranosti zaposlenika te premještanje fokusa na budućnost poslovanja
  • internog istraživanja angažiranosti i zadovoljstva zaposlenika Dukata koje je pokazalo na visoku razinu predanosti zaposlenika Dukata, i mnoge druge aktivnosti.

Hrvatska pošta je od početka pandemije fokus stavila na zadržavanje svih prava radnika, pa se tako i dalje ispunjavaju sve obveze prema radnicima, poput stabilne plaće i isplate svih dodataka i uvećanja. I dalje se isplaćuju nagrade za dobar učinak, uplate u treći mirovinski stup, kao i varijabilni dio plaće. Snažan fokus stavljen je na komunikaciju i zaštitu na radu. Kroz dnevne newslettere te brojne digitalne kanale radnici i korisnici dobivaju sve relevantne informacije za što lakše obavljanje posla i siguran rad. Dodatno, postojeći program psihološke podrške proširen je kako bi se radnici  lakše nosili s novonastalim okolnostima, a na raspolaganju su im uvijek i njihovi rukovoditelji koji su za to educirani kroz Akademiju Hrvatske pošte. Uz to, pokazana je solidarnost sa zajednicom kroz inicijative poput doniranja respiratora za bolnicu Sveti Duh, a u suradnji s Crvenim križem organizirana je i dostava humanitarne pomoći. Za radnike pogođene potresom u Zagrebu poslodavac je uz sredstva isplaćena prema benefitima iz Kolektivnog ugovora pokazao i dodatnu solidarnost jer su se Uprava i menadžment odrekli 30% plaće za travanj. I u sljedećem razdoblju očuvanje stabilnosti primanja kao i sigurnost radnika ostaju fokus Hrvatske pošte.

Tvrtka Span brojnim je aktivnostima za vrijeme najintenzivnije COVID-19 karantene svim zaposlenicima pružila osjećaj sigurnosti u vrlo nesigurnim vremenima. Zaposlenicima je pravovremeno omogućen rad od kuće uz svu potrebnu opremu, ostvarena je pravovremena transparentna i dvosmjerna komunikacija kroz tjedne Span TV live evente gdje su zaposlenici imali priliku postavljati pitanja Upravi i managementu. Organizirana je besplatna psihološka pomoć, radionice o mentalnom zdravlju te brojne druge edukacije na temu nošenja u stresnim situacijama. Istovremeno, plaće zaposlenika i benefiti nisu se mijenjali, omogućene su i neke dodatne pogodnosti.

image
Tvrtka Span

“Spanovci su već i tijekom Covid krize prepoznali i vrlo visoko ocijenili angažman svog managementa, Crisis tima i HR-a vezan uz navigaciju kroz nesvakidašnje okolnosti koje je pandemija donijela sa sobom. Ponosni smo što je i tvrtka SELECTIO prepoznala vrijednost naših praksi tijekom ovog izazovnog razdoblja i nagradila naše napore priznanjem Izvrsnosti u izazovima! Vjerujemo kako je ovo priznanje odraz stabilnosti Spana koje će našim korisnicima biti jamstvo za isporuku usluga vrhunske kvalitete u svim kriznim i nepredvidljivim uvjetima.“, istaknula je Antonija Kapović, Direktorica ljudskih resursa i Članica Uprave Spana.

26. travanj 2024 19:34