Ukratko
StoryEditor

S JumpIT Foruma poručuju: Nužna je jasna nacionalna strategija razvoja ICT industrije kao i transparentna porezna strategija

01. Listopad 2021.
jumpIt forum
Završen treći po redu JumpIT Forum - ‘Projects Reinvented‘

Na trećem po redu JumpIT Forumu se okupilo 120 stručnjaka iz ICT industrije u Zagrebu 28. i 29. rujna. Kroz dinamična i aktualna predavanja sudionici su razmijenili iskustva vezana uz poslovanje u vrijeme korone kao i predviđanja vezana uz smjer u kojem će se cjelokupna ICT industrija razvijati u idućem razdoblju.

Posebno je bio zanimljiv panel poslovnih lidera prvoga dana konferencije pod nazivom: ‘Hrvatska nakon korone - gdje smo danas, a gdje ćemo biti kroz 12 mjeseci‘. Sudjelovali su Dražen Lučić, Nikola Dujmović iz Spana, Dražen Oreščanin iz Poslovne inteligencije, Hrvoje Benčić iz Ericsson Nikole Tesle te kao jedini predstavnik medija gospodin Aron Paulić.

Okupljeni su se složili oko toga da bi ICT industrija doživjela još veći zamah i razvoj kada bi postojala jasna strategija razvoja na nacionalnoj razini kao i transparentna porezna strategija. Isto tako naglašen je i problem vezan uz stručnu radnu snagu, ali svi zasad tome uspjevaju doskočiti ulaganjima u kvalitetan rad odjela za ljudske resurse.

Drugi dan foruma, 29.09., započeo je panelom voditelja PMO, pod nazivom: ‘Projekti jučer, danas, sutra – najbolje prakse i naučene lekcije tijekom godine i pol projekata pod koronom‘.

- Organizacija Foruma je bila izazovna jer je bilo neizvjesno u kojem smjeru će se razvijati situacija s koronom i naravno epidemiološkim mjerama. Svejedno, odlučili smo napraviti dvodnevnu konferneciju sa 16 predavanja i dvije panel-diskusije. Cilj je bio doći do odgovora na  pitanja kao što su kakvo je stanje na tržištu ICT i digitalnih usluga danas u Hrvatskoj, što je poslovni „outlook“ za IT, telekomunikacijski i bankovni/financijski sektor u narednih 12-18 mjeseci, kako su se vodili projekti u uvjetima globalne covid19 pandemije i slično. Drago mi je da smo u svemu što smo planirali uspjeli, a koristim priliku da zahvalim svim predavačima i sudionicima kojih je bilo najviše od svih dosadašnjih JumpIT Foruma - izjavio je organizator Foruma Goran Krstulović.

Suorganizator Foruma, Domagoj Vidas rekao je kako su ove godine, primjerima iz prakse, željeli sudionicima predstaviti stvarna iskustva kroz koje su Hrvatske tvrtke prolazile tijekom proteklih godinu i pol dana, njihove izazove i rješenja, dakako sa fokusom na vođenje projekata.

- U tome smo u potpunosti uspjeli i sudionici su otišli s Foruma s razmijenjenim iskustvima i bogatiji za nova znanja - rekao je Vidas.

Kao i na dosadašnjim našim konferencijama publiku su činili vodeći ljudi i brojni profesionalci iz informacijsko-komunikacijske, bankovno-financijske i telekomunikacijske industrije u Republici Hrvatskoj, kao i predstavnici medija, konzultanti te predstavnici javne uprave. 

01. svibanj 2024 01:12