Ukratko
StoryEditor

Sportsko-kulturni centar Apfel - Sportski, kulturni i zdravstveni sadržaji

22. Veljača 2022.
Sportsko-kulturni centar Apfel_4

Tvrtka Apfel d.o.o. od osnivanja 1996. godine aktivno sudjeluje u životu šire zajednice, ne samo kao promatrač, već kao aktivni generator javnih događanja. Poslovni plan tvrtke oduvijek je podrazumijevao poticanje kulturnog i sportskog sadržaja u društvu, bilo kroz sponzoriranje ili organizaciju događanja.

Kao prirodni nastavak sudjelovanja u sportsko-kulturnom životu Makarskog primorja, u krugu obitelji Pašalić, iznikla je ideja o Sportsko-kulturnom centru koji bi na jednom mjestu objedinio javne sadržaje koji obogaćuju svakodnevni život.

Zadovoljstvo nam je potvrditi da nije sve ostalo na ideji, već da je Sportsko-kulturni centar Apfel u izgradnji, te da svoja vrata planira otvoriti u listopadu 2022. godine., objavili su iz  centra. Radi se o kompleksu koji se prostire na 14.000 m2, procijenjene investicijske vrijednosti  cca 80 milijuna kuna, smještenom na istočnom ulazu u Makarsku.

Na više od 4.300 m2 unutarnjeg prostora smjestili su se kulturni, zdravstveni i sportski sadržaji. Svakako želimo istaknuti multifunkcionalnu prezentacijsku dvoranu s 360  sjedećih mjesta predviđenu za održavanje kazališnih i kino predstava, koncerata, kongresa i seminara. Dvoranu s parketnom podlogom, te drugu sportsku dvoranu s umjetnom travom, teren za padel, tri fitness dvorane i teretane opremljene po najsuvremenijim standardima koje će zadovoljiti i rekreativce i profesionalne sportaše, sve s pripadajućim servisnim prostorima. Dječja igraonica, cafffe bar/pizzeria, te grupa prostora zdravstvene namjene na drugom katu kompleksa, koja će tvoriti mozaik osnovnih i specijalističkih zdravstvenih usluga.

Površina parcele: 14.000 m2

Površina unutarnjih prostora: 4.300 m2

Procijenjena investicijska vrijednost:  cca 80 milijuna kuna

Na vanjskom dijelu nalaze se tenis teren, igralište za mali nogomet s podlogom od umjetne trave i dječje igralište.

U mediteranskom vrtu koji se prostire na 2.500 m2, u okružju maslina, smjestile su se tri sjenice s roštiljima, kao idealno mjesto za neformalna druženja, poslovna ili obiteljska.

Osim samih prostornih kapaciteta, koji udovoljavaju svim suvremenim zahtjevima, poseban naglasak stavljamo na programe koji će se održavati u centru.

Dio programa je zamišljen kao cjelogodišnji, a dio kao sezonski, tj. periodični.

Iz cjelogodišnjeg plana aktivnosti izdvajamo: organizaciju seminara i kongresa, ugošćavanje predstava i koncerata, kino projekcije, ponude osnovnih i specijalističkih zdravstvenih usluga, svakodnevni fitness program, proslave dječjih rođendana, sportsku školu za najmlađe, momčadske sportove na zatvorenim i otvorenim sportskim terenima, organizacija team buildinga za tvrtke, dječju igraonicu, korištenje sjenica s roštiljem, te još mnoge druge sadržaje.

Od periodičnih programa izdvajamo: Festival satire, Dane Slavonije, Natjecanja djece u raznim sportovima i još mnoštvo drugih događanja koji će pratiti sezonski kalendar.

- Ideja o sportsko-kulturnom centru javila se u krugu obitelji, te smo je privatno razvijali gotovo dvije godine. Danas, kad smo već ozbiljno odmakli s građevinskim radovima, prvi put predstavljamo projekt u javnosti. Oduvijek smo bili vrlo konkretni, pa tako i sada. Sama vizija nas ne zadovoljava, imperativ je na realizaciji. Okviri centra su danas i više nego vidljivi. Ponosni smo da će centar svim stanovnicima Makarskog primorja, ali i našim gostima ponuditi „ono malo više” u segmentu kulture, zdravstva i sporta – da se više za dobru kazališnu predstavu ili koncert ne mora ići u Split, da Vam je specijalistički pregled brzo i lako dostupan, da djeca imaju prostor za igru u prirodi i sportske utakmice. Jer to su one male, ali presudne razlike. Početak je ovo jedne nove, lijepe priče, u kojoj ima mjesta za sve dobre ideje  -  rekao je Matko Pašalić, izvršni direktor tvrtke Apfel

16. svibanj 2024 04:09