Lider trend
StoryEditor

10 božićnih filmskih katastrofa

25. Prosinac 2014.
Piše:
lider.media

Nekolicina božićnih filmova opravdano su danas smatranim klasicima sedme umjetnosti. Neki su pak stekli kultni status redovnim prikazivanjem svake godine na malim ekranima, te tako postali neizostavni dio blagdanskih rituala.

Ovo je, pak, lista 10 božićnih filmova koji su  (uglavnom) zaradili katastrofalne kritike, te doživjeli još katastrofalniji financijski fijasko. Filmovi uzeti u obzir pri sastavljanju liste morali su biti mlađi od 30 godina, te su morali igrati u barem 100 kina diljem Sjedinjenih Država.

10.Everybodys fine - Izašao je 2009.godine, a kritike mu čak nisu bilo toliko nenaklonjene koliko ostalim filmovima na listi, No, radilo se o previše pesimističkom filmu za ovo doba godina. Na box officeu je zaradio 16.4 milijuna dolara.

9.The Nutcracker - Kritičari su ga prezirali, a gledatelji zaobilazili. Koštao je 90 milijuna dolara, zaradio 16.

8.Surviving Christmas - ‘Briljantna ‘ odluka  bila je ovaj božićni film pustiti u kina tijekom listopada. Film je financijski propao, a ni kritike nisu bile puno bolje. Samo 7 posto na Rotten tomatoes  i zarada od 15.1 milijuna na box officeu.

7.Nothing like the holidays -  Katastrofalna box office zarada od 7.5 milijuna dolara i isto takve recenzije za ovaj promašaj iz 2008.godine

6.Black nativity - Film je probao nešto drugačije. Glavni glumci su afro-amerikanci, a 48 posto na Rotten Tomatoesu u usporedbi s ostalim filmovima na listi zvuči respektabilno. Svejedno financijski je završio neslavno. U kinima je zaradio razočaravajućih 7.4 milijuna.

5.The Perfect holiday - Još jedna financijska propast. Ovaj put iz 2007.godine. Zarada u kinima bila je 5.8 milijuna dolara.

4.Kirk Camerons saving Christmas - Što reći o filmu čiji su tvorci molili kritičare da napišu koju pozitivnu riječ o njemu kako bi mu se rejting barem malo podigao? Zaradio je u kinima samo 2.7 milijuna.

3. The Christmas Candle - Najsvježiji filma na listi. Izašao je prošle godine, no ova mješavina fantasya i religije rijetko je koga oduševila. Osamnaest posto na Rotten Tomatoesu i ukupno 2 milijuna na box officeu.

2.Nutcracker: Motion Picture - Nakon najmlađeg člana ovog društva na red dolazi najstariji. Radi se o ostvarenju iz 1986 godine  koje je zaradilo bijednih 781.727 dolara.

1. Noelle - pobjednik ove neslavne liste. Iako se radi o filmu koji je relativno kratko igrao u kinima, samo 257. 688 dolara na box officeu zvuči zaista smiješno. Noelle je priča o iskupljenju u blagdansko vrijeme, snimljen je 2007, a zanimljivo je da ga  kritike nisu previše napadale. Štoviše, neki su bili iznimno zadovoljni viđenim.

05. svibanj 2024 11:13