Lider trend

Chefovi s Michelinovim zvjezdicama u Vukovaru pohvalili hrvatske eno-gastro resurse

hrana
Lider/Hina

Radionica ‘Hrvatska 365 Gourmet’ u Vukovaru je u utorak okupila više od 40 sudionika, kojima su svjetski majstori kuhinje s Michelinovim zvjezdicama Lionel Levy i Frank Renimel govorili o novim trendovima u gastronomiji te pohvalili bogatstvo hrvatskih eno-gastro resursa.

– Hrvatska se doista može pohvaliti bogatstvom resursa u eno-gastronomiji. Sudjelovao sam na više radionica po Hrvatskoj, i evo sada i u Vukovaru koji je prekrasan kontinentalni grad. Ovdje su recepti i tradicionalna kuhinja puno konkretniji, a riječna riba mi se čini kao bitan dio kulinarske tradicije. Smatram da je vrlo važno zadržati efekt autentičnosti po kojoj je hrvatska gastronomija prepoznatljiva, ocijenio je chef Lionel Levy, koji je govorio i o inovacijama u tradicionalnim receptima.

On i chef Frank Renimel u Vukovar su stigli na poziv Hrvatske turističke zajednice (HTZ), koja je u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) i Hrvatskom obrtničkom komorom (HOK) i organizirala radionicu.

>>>Dvije nove Michelinove zvjezdice i 24 preporuke za hrvatske restorane

Chef Frank Renimel, koji je zanat učio od najboljih francuskih chefova, poručio je kako je  u gastronomiji vrlo važno kontinuirano educiranje i želja za napretkom.

– Važno je slijediti i instinkte i ciljeve, a osobno tražim kreativnost i inspiraciju u svakodnevnim stvarima, istaknuo je.

O aktualnim temama iz područja upravljanja brendom u eno-gastronomiji govorila je brend menadžerica Elena Schipani, dok je sommelierka Mira Šemić održala predavanje o hrani i hrvatskim vinima.

>>>Michelinove zvjezdice i preporuke bitne za poticaj razvoju gastronomije

Direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić istaknuo je kako je promocija turizma u Slavoniji i na kontinentu jedan od ciljeva HTZ-a te je i radionica jedna od brojnih aktivnosti koje se provode s ciljem promoviranja Slavonije i njene turističke ponude.

– Slavonija, uz nadaleko poznatu gostoljubivost te raznovrsnu, bogatu, tradicionalnu i autohtonu eno-gastronomsku ponudu ima sve potrebne resurse za snažan razvoj turizma, naglasio je Staničić, koji je uvjeren da će današnja radionica brojnim slavonskim chefovima poslužila za stjecanje novih znanja, iskustva i kontakata na temelju kojih će u svojim destinacijama kreirati buduću zanimljivu kulinarsku ponudu.

Komentari