Lider trend
StoryEditor

Hokejaši i led stižu u pulsku Arenu

19. Lipanj 2012.
Piše:
lider.media

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U goste im 14. rujna dolazi slovenska Tilia Olimpija, a u nedjelju 16. rujna austrijski Upc Vienna Capitals.

Povodom organizacije ovog nesvakidašnjeg događaja danas je u pulskom amfiteatru održana novinarska konferencija, na kojoj je medijima predstavljen cjelokupni projekt Arena Ice Fever - Pula MMXII, a na konferenciji su sudjelovali gradonačelnik Pule Boris Miletić, voditelja odnosa s javnošću lige EBEL Rene Dorfinger, predstavnik agencije CMS Sports AG ujedno i organizator ovog projekta Ozren Müller, predsjednik KHL Medveščak Zagreb Damir Gojanović i vratar zagrebačkih Medvjeda Robert Kristan.

- Ovaj projekt je upravo je ono o čemu sam cijelo vrijeme pričao, a to je svjetska turistička promocija Hrvatske kroz sport. Siguran sam kako će slika iz pulske Arene obići svijet. Jednako tako ovaj projekt važan je i zbog promocije hokeja u drugim dijelovima Hrvatske osim Zagreba... Ovime se vraćamo korijenima, dolazimo u mjesto gdje je sport jako davno bio vrlo važan, u pulsku Arenu - rekao je Damir Gojanović, predsjednik KHL Medveščak Zagreb

Na svakoj od utakmica u Areni očekuje se 7022 gledatelja, tribine unutar Arene nazvane su rimskim nazivima Moderna, Antiqua, Histria, Circo imperium, Circo senatus, Gladiator. Dimenzije leda u pulskoj Areni iznosti će 57 x 26 metara, a debljina postavljenog leda bit će 6 - 8 cm. Oko 150 tona je procijenjena težina sve opreme potrebne za postavljanje i održavanje leda u pulskoj Areni te težina opreme za postavljanje tribina i posebnih konstrukcija za led.Čak 22 mega-tegljača i 2 kran-dizalice sudjelovat će u transportu opreme i postavljanju ledena površine i tribina unutar pulske Arene; postavljanje zbog specifičnosti događaja i lokacije zahtijeva posebnu pažnju i nadzor predstavnika Konzervatorskog odjela.Ulaznice za događaj su u slobodnoj su prodaji od utorka 20. lipnja 2012. Cijene ulaznica kreću se od 190 kuna do 625 kuna.

26. svibanj 2024 14:56