Lider trend
StoryEditor

Humanitarna akcija Siemensa Hrvatska

16. Siječanj 2013.
Piše:
lider.media

Predstavnici Siemensa Hrvatska donirali su udruzi za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima Krijesnica 12.400 kuna.

Pola iznosa sakupili su djelatnici Siemensa koji su tijekom blagdana organizirali akciju sakupljanja financijskih sredstava kojima će pokriti dio troškova režija stanova u Zagrebu u kojima borave obitelji djece koja su na liječenju u Zagrebu. Siemens Hrvatska odlučio je za svaku sakupljenu kunu dodati još jednu tako da je sakupljeni iznos od 6.200 kuna udvostručen. Grad Zagreb je Udruzi Krijesnica dao na uporabu dva trosobna stana u Zagrebu. U njima istodobno boravi šest obitelji.

-Iz godine u godinu pozivamo zaposlenike da povodom božićnih blagdana donesu poklone poput igračaka i odjeće koje zatim doniramo u humanitarne svrhe. Svaki puta pokušavamo naći one kojima je pomoć najpotrebnija, od Sigurne kuće u Bjelovaru do Skloništa za žrtve obiteljskog nasilja. Ove godine smo sakupljali novac kako bi njime konkretnije mogli pomoći. Odlučili smo se za sufinanciranje boravka roditelja u Zagrebu one djece koja su ovdje na liječenju od malignih bolesti. Roditeljska ljubav i blizina važna je i za samo ozdravljenje. Uz silne dodatne troškove tih roditelja, želja nam je ovom donacijom olakšati im barem taj dio.-izjavila je direktorica ljudskih resursa Marija Felkel koja je u ime Siemensovih djelatnika uručila donaciju.

U ime Udruge Krijesnica donaciju je primio predsjednik Udruge Zoran Cipek, koji je istaknuo da se od ukupnog broja djece oboljele od malignih bolesti u Hrvatskoj njih 70 posto izliječi. No, kazao je, osim medicinske skrbi, toj su djeci i njihovim obiteljima potrebni i drugi oblici pomoći, poput osiguravanja smještaja za djecu i obitelji izvan mjesta liječenja, pružanja psihološke pomoći, organizacije rehabilitacijskih aktivnosti i sl. Također, Udruga sudjeluje u opremanju dječjih onkoloških odjela medicinskim uređajima, senzibiliziranju javnosti za probleme obitelji suočenih s malignim bolestima, rješavanju pitanja zdravstvenog osiguranja za obitelji nereguliranog statusa i sl.

Udruga Krijesnice osnovana je 2000. godine, a njeni su članovi roditelji čija se djeca liječe na nekom od dječjih onkoloških odjela u Hrvatskoj, roditelji čija su djeca uspješno završila tretman te oni koji su izgubili dijete zbog maligne bolesti. Također, Udruga okuplja i niz stručnjaka na tom području koji aktivno sudjeluju u njezinom radu.

26. travanj 2024 20:52