Lider trend
StoryEditor

Istine i zablude o prirodnoj kozmetici

16. Ožujak 2017.

Činjenica je da svakoga dana, prosječna žena, nanosi na svoje tijelo stotine različitih kemikalija u obliku kozmetičkih proizvoda.

Iako svaki proizvođač na tržište treba plasirati sigurne proizvode a pri njihovom kreiranju koristi listu dozvoljenih sastojaka (nije jedinstvena za cijeli svijet), mnogi zanemaruju činjenicu da većina sirovina koje se koriste u kozmetici nisu detaljno ispitane i ne zna se koje su posljedice njihove dugotrajne i svakodnevne upotrebe, osobito pri korištenju većeg broja kozmetičkih proizvoda.

Mnoge od tih kemikalija su izravno ili neizravno povezane s hormonalnim poremećajima, oštećenjima DNA, pa čak i karcinomima.

Otrovni poljubac

Jeste li znali da:

  • Prosječna žena tijekom svog života pojede 1,5 a prema nekim istraživanjima i do 2,5 kg ruža/sjajila za usne.
  • Konvencionalni ruževi te takozvana prirodna kozmetika (ne posjeduje nikave certifikate koji bi je svrstali u prirodnu kozmetiku) često sadrže boje u kojima se nalaze teški metali koji se nakupljaju u pojedinim organima, a mogu imati štetne posljedice na naše zdravlje.
  • Istraživanja provedena u SAD i Europi pokazala su da veliki broj ruževa za usne, poznatih svjetskih brendova (čak i luksuznih), sadrži olovo, za koje nema sigurnih doza (toksično je i u malim koncentracijama). Neke države dozvoljavaju određenu koncentraciju olova u gotovom proizvodu: 20 mg/kg (Njemačka) odnosno 10 mg/kg (Kanada). Olovo je neurotoksično, povezuje se sa smanjenjem plodnosti kod muškaraca i žena, menstrualnim tegobama i remećenjem ravnoteže hormona u organizmu.
  • Uz olovo se u ruževima često nalaze i drugi teški metali poput kroma, kadmija, arsena, žive, mangana, aluminija i drugihpovezuju se s demencijom, gubitkom pamćenja, depresijom, pojavom karcinoma, oštećenjem bubrega i pluća te drugim zdravstvenim tegobama.
  • Prirodna kozmetika, za razliku od konvencionalne ne sadrži sintetske boje već prirodne mineralne pigmente.

 

Utjecaj odabira stvarnih prirodnih proizvoda puno je širi od same njege kože. Upravo zato je Dr.Hauschka kozmetika predstavila pokret kozmetičke kulture kao rezultat 50-godišnjeg rada na polju prirodne kozmetike. Svi oni koji svakodnevno koriste proizvode, posvjedočit će kako je Dr. Hauschka koncept mnogo više od njege kože. Sinergija brojnih elemenata koji uzimaju u obzir ekološke, sociološke, psihološke i zdravstvene faktore, tvori jedinstvenu kvalitetu te predstavlja pokret Dr. Hauschka kozmetičke kulture. Ona je izraz vrijednosti koje dosljedno žive i aktivnosti koje provode ljudi povezani s Dr. Hauschka proizvodima.

 

16. svibanj 2024 17:53