Lider trend
StoryEditor

Mercedes GLC - Predstavljena sportska coupé-izvedenica

23. Travanj 2016.

Nakon globalnog uspjeha modela GLC (doslovno se traži automobil više u proizvodnji) Mercedes je odlučio predstaviti i sportsku coupé-izvedenicu. Naziv je jednostavan i jasan, GLC Coupé, iako je, naravno, riječ o modelu s peterim vratima.

Na nišanu je novog automobila iz Stuttgarta BMW X4. Međutim, dok X4 na našem tržištu nije potpuno zaživio, GLC Coupé ima veće izglede jednostavno zato što izgleda moćnije, a to se traži kod takvog tipa vozila. Nema sumnje da je dizajnerska inspiracija za novi model bio veći GLE Coupé. To je posebno vidljivo na stražnjim svjetlima koja imaju obiteljske crte. Prednji je dio automobila, naravno, čista preslika GLC izvedbe, kao i unutrašnjost, u kojoj nije ništa taknuto u odnosu na poznati i prema prodajnim rezultatima i priznati izgled GLC-a.

Štedljiv i snažan motor Model GLC Coupé na početku će u ponudi imati tri motorizacije, dvije dizelske i jednu benzinsku. Motori nisu nepoznanica: kod dizelaša je riječ o 2,1-litrenome koji u slabijoj izvedbi dolazi sa 170 konja, a u jačoj razvija 204 konja. Sasvim sigurno, većina prodaje u Hrvatskoj temeljit će se na te dvije verzije. Rekli bismo s pravom jer je riječ o štedljivu i dovoljno snažnu motoru koji do stotke dolazi u 8,3 sekunde i razvija najveću brzinu od 210 km/h. Benzinski model 250 razvija najveću snagu od 211 konja i proći će na nekim drugim, benzincima naklonjenim tržištima.

Prodaja u rujnu U budućnosti dolazi i zanimljiva AMG izvedba 43 s 367 konja, a posebna poslastica bit će ‘plug-in‘ izvedba 350e koja će kombinirati električni i termički benzinski motor. Doseg na struju trebao bi biti oko 35 kilometara, što je posve dovoljno za svakodnevnu gradsku uporabu; uostalom, ako ponestane struje, tu je dobri stari termički motor od 211 konja. Svakako zanimljiva alternativa. GLC Coupé pojavit će se u prodaji početkom rujna i iako možda neće biti navale kao za obični GLC, sigurno je da će osim imidža Mercedesu donijeti i lijep prihod jer se očekuju pozamašne prodajne količine. Cijena još nije definirana, ali trebala bi biti malo viša od one običnog GLC-a.

02. svibanj 2024 13:19