Lider trend
StoryEditor

Noć kazališta u tridesetak gradova

17. Studeni 2012.
Piše:
liderhrt

Noć kazališta, tijekom koje se danas do kasno u noć publici nude predstave za koje su ulaznice besplatne ili s popustom te niz popratnih programa, održat će se u 30-ak hrvatskih gradova i više od 80 kazališta i institucija.

Ovogodišnja manifestacija publici će ponuditi 120 predstava, među kojima će biti nekoliko premijera, 20-ak gostovanja te 60-ak popratnih programa - 12 koncerata, 11 izložaba, večeri poezije, filmskih projekcija, promocija knjiga i mnoštvo radionica, većinom za djecu.

Premijerno će se prikazati predstave "Od stoljeća sedmog" u Koprivnici, komedija "Figarov pir" u riječkom HNK, "Gostioničarka Mirandolina" Dramskog studija za mlade iz Rovinja, "Prizori iz stvarnog života" Amaterskog kazališta POU Samobor te dvije Kazališta Svarog u Zagrebu, predstava za djecu "Zoo novosti" te za odrasle "Gospođa ministarka u Sv. Ivanu Zelini". Na Sceni Gorica u Velikoj Gorici premijerno će se izvesti predstava "Iz bakine kutije: Šuma Striborova".

Manifestaciji se pridružila Slovačka sa skoro osamdeset događaja, BiH s tridesetak kazališta, Slovenija s tridesetak događaja u deset gradova, a Noć kazališta obilježit će se i u Srbiji, Crnoj Gori i Mađarskoj, tako da će sudjelovati ukupno 90 gradova, 200 kazališta i oko 300 predstava s oko sto tisuća potencijalnih posjetitelja. Austrija je odustala zbog financijskih prepreka.

U slopu Noći kazališta u Hrvatskoj održat će se i fotografsko natjecanje kojim će se nagraditi najbolje fotografije snimljene tijekom same priredbe.

07. svibanj 2024 12:33