Lider trend
StoryEditor

Petu godinu zaredom Sofia Vergara najplaćenije lice s malih ekrana

15. Rujan 2016.

Zavodljiva Kolumbijka, Sofia Vergara već petu godinu zaredom najplaćenija je glumica s malih ekrana. Vergara je od prošlog do ovog lipnja zaradila solidnu bruto plaćicu od 43 milijuna dolara, objavio je Forbes.

Ironično, uloga simpatične Glorije Delgado-Prichett iz Moderne obitelji po kojoj je naša javnost najviše poznaje nije zaslužna za 66% porasta plaće prethodne godine. Velike prihode Vergara je ostvarila reklamirajući mnoge proizvode, a najisplativijima su se pokazali linija namještaja, šampon protiv peruti Head and Shoulders i proizvodi za njegu kože.

To nije slučaj s drugoplasiranom Kaley Cuoco koja je zaradila 24,5 milijuna dolara u istom razdoblju i skoro svi prihodi proizašli su iz glumljenja Penny u Teoriji velikog praska. Naime, Cuoco po epizodi zarađuje milijun dolara.

Petnaest najplaćenijih ženskih zvijezda s malih ekrana zajedno je zaradilo 208,5 milijuna dolara. Nova imena na listi naplaćenijih su Priyanka Chopra iz serije Quantico, Stana Katic koja igra glavnu ulogu u ABC-jevoj seriji Castle i Louis Dreyfus, koja je nakon uloge Elaine u Seinfieldu postala Selena u seriji VEEP čiji je i izvršni producent.

U TV serijama manja je razlika u honorarima za ženske i muške glumce no što je to u filmskoj industriji, ipak neravnopravnost je prisutna. Prema Annenbergovom izvještaju, stalne uloge imaju većinom muški glumci (58%), a postotak ženskih likova koji govore prilično je nizak, oko 37%. Uloge koje govore imaju veće plaće i samim time dolazi do razlika u honoraru.

- Godinama glavna glumica u serijama ima dvije zadaće: fenomenalno izgledati i zarađivati trećinu honorara svog kolege, rekla je Mindy Kaling, trećerangirana s prihodom od 15 milijuna dolara te dodala da ona zato uvijek predobro izgleda i nijedan kolega ne zarađuje više od nje.

Forbes će potpunu listu najplaćenijih TV glumica objaviti sljedećeg tjedna.

26. travanj 2024 06:14