Lider trend
StoryEditor

Pjesma koja ljubav znači

10. Kolovoz 2014.
Piše:
lider.media

New York je veliko igralište na kojem se susreću propali glazbeni producent, alkoholičar Dan i britanska kantautorica Gretta, kojoj je bivši momak ukrao svu slavu i ostavio je ranjenu i nesigurnu u vlastiti talent.

Zajedno će pokušati snimiti demoalbum bez novca, na ulicama metropole, koje su grube, znojne i dlakave poput Danove brade, iako izgledaju poput slike iz suvenirnice. Usput će naučiti ponešto o samima sebi i pomiriti se s razočaranjima iz prošlosti.

Glazbena ‘rom-com‘ limunadica Johna Carneyja jedan je od onih filmova koji pokušavaju publiku uvjeriti u iskrenost svojih prikaza glazbene industrije i raspada ljudskih veza. Uspjeh te namjere ovisi o tome koliko ste sposobni zažmiriti na preočitu diskrepanciju između antikorporativnih stajališta i činjenice da film izgleda i zvuči kao (pre)ispeglani komad industrijskog twee-popa. No lako je prepustiti se jednostavnom šarmu koji se očituje u pouzdano dopadljivim glumačkim izvedbama i autorskom pristupu koji sentimentalnu priču podređuje vrckavoj poletnosti same glazbe. Novac i slava dođu i odu, međuljudski odnosi su krhki, ali glazba je vječna. I to je u redu.

Begin Again, SAD, 2013. Režija: John CarneyUloge: Keira Knightley, Mark Ruffalo, Hailee SteinfeldOcjena: 3/5

18. svibanj 2024 01:26