Lider trend
StoryEditor

Popularna ‘Ciglica‘ već 25 godina nezaobilazan dio naših rituala

03. Svibanj 2018.

Svatko ima svoj omiljeni dnevni ritual koji nerado propušta. Nekima dan ne može početi bez šalice kave, dok drugi uživaju u kavici nakon posla u društvu prijatelja. A upravo je i Franck Jubilarna kava, zahvaljujući svom prepoznatljivom obliku poznata pod imenom ‘Ciglica‘, već četvrt stoljeća dio naših dnevnih rituala. Ponekad je to trenutak koji rado izdvojimo za sebe, a ponekad su to trenuci koje djelimo s najdražima.

Povodom rođendana Ciglice, Franck je lansirao dva nova proizvoda – Jubilarnu Intense i Jubilarnu Sensual. Jubilarna Intense je moćna kava koja daje energiju i budi sva osjetila, dok Jubilarna Sensual svojim nježnim okusom i čarobnim mirisom svaki puta izmami osmijeh na lice.

Na popularnoj su nas ‘Ciglici‘ naše bake i mame učile i pravilima bontona jer se u goste ni pod koju cijenu nije odlazilo bez pakiranja ‘Ciglice‘ i bombonijere.

‘Ciglica‘, taj čudesni paketić kave prepun arome i čistoga užitka oduvijek je tako ultimativni poklon za sve prigode. Prisutna među svim kavoljupcima već generacijama, ‘Ciglica‘ ove godine slavi svoj 25. rođendan. Naime Franckova Jubilarna kava predstavljena je prvi put 1972. te je odmah postala svojevrsna ikona, dok je svoj današnji specifični oblik dobila 1993. godine.

Prednosti vaakumiranog pakiranja kave

A kako je ova omiljena kava među Hrvatima dobila naziv ‘Ciglica‘? Franck je osmislio i lansirao posebno vakuumirano pakiranje specifičnog oblika cigle koji na jedinstven način čuva izvornu aromu i okus kave. Zahvaljujući ovom pakiranju kava ne podliježe vanjskim utjecajima kao što su kisik i vlaga, produljuje joj se rok trajanja, a kvaliteta, miris i okus ostaju očuvani. Dokazuje to i predivan miris kave koji se osjeti čim otvorimo ‘Ciglicu‘. Nakon otvaranja pakiranja potrebno je dobro zatvoriti posudu u kojoj je čuvamo i spremiti je na hladno i tamno mjesto kako bi se što duže sačuvala svježina kave.

Okus i aroma Franck Jubilarne kave prepoznatljivi svim kavoljupcima rezultat su savršene kombinacije najkvalitetnije mljevene kave arabice i robuste te najfinijeg procesa mljevenja. Ako tome dodamo i bogat čokoladni okus, ne čudi što je omiljeni topli napitak već desetljećima. Status kraljice nosi ponosno, upravo zbog svoje posebne recepture te načina pripreme kojim uljepšava baš svaki dan, stvara ritual opuštanja i savršen je dar za svakoga, u svakoj prilici.

Naravno, svatko od nas ima svoj specifičan način pripreme, a mnogi su „zanat“ pripremanja kave naučili od svojih baka i majki, koje su ono malo svoga slobodnoga vremena rado provodile u društvu prijateljica i omiljene kavice.

Savjeti kako pripremiti savršenu šalicu Jubilarne

Bez obzira na obiteljske „tajne“ koje čine naš napitak savršenim, donosimo savjete kako pripremiti savršenu šalicu Jubilarne. Sve što nam je potrebno je uzavrela voda i kava. U 100 mililitara vruće vode potrebno je dodati dvije vrhom pune čajne žličice kave te zatim dobro promiješati kako bi se ova dva sastojka pravilno stopila. Nakon toga, sve što treba jest vratiti lončić natrag na vatru i lagano grijati do trenutka podizanja pjene. Kada je kava gotova, idealno je pričekati tri do pet minuta prije posluživanja kako bi se okus i aroma mogli osjetiti u potpunosti. Upravo tada u potpunosti možemo razbuditi svoje nepce i dopustiti da okus i miris netom pripremljene kave opije naša osjetila i pruži nam potpuno iskustvo ispijanja našeg omiljenog napitka, bez obzira na to koje je doba dana. I bez obzira na to jeste li sami ili u društvu.

U povodu 25. rođendana ‘Ciglica‘ je dobila i svoju službenu web stranicu jubilarna.franck.eu, na kojoj možete saznati sve o njenoj povijesti, kao i zanimljive recepte u kojima je možete koristiti. Mogućnosti su beskrajne – jer jednostavno ne možemo bez nje. I tako već punih 25 godina.

03. svibanj 2024 19:17