Lider trend
StoryEditor

Stefano Gabbana: Ne želim da me zovu ‘gay‘, ja sam jednostavno muškarac

21. Prosinac 2017.

- Riječ "gay" izmislili su oni koji imaju potrebu etiketirati ljude i ne želim da me se definira kroz moju seksualnu orijentaciju, izjavio je Gabbana.

[caption id="attachment_311538" align="alignleft" width="253"] Foto: youtube[/caption]

Stefano Gabbana, jedan je od svjetski najpoznatijih dizajnera koji je s Domenicom Dolce stvorio modno carstvo branda Dolce&Gabbana, izjavio je kako je umoran da ga zovu ‘‘gay‘‘.

>>>Modni business imperativ: izrazita profinjenost

Dosta mu je da ga gledaju kao homoseksualca te zamolio da ga se prestane povezivati s njegovom seksualnom orijentacijom.

>>>FOTO: Provjerene u vatrenim bojama

- Ne želim da me zovu "gay", ja sam jednostavno muškarac. I točka - rekao je 55- godišnji Gabbana za talijanski Corriere della Sera te nastavio kako su riječ "gay" izmislili su oni koji imaju potrebu etiketirati ljude te da ne želi da ga se definira kroz njegovu seksualnu orijentaciju.

Gabbana, i njegov bivši životni partner, ali i dalje poslovni Domenico Dolce, priznali su javno da su homoseksulaci, no čini se kako im je dosadilo da se ‘‘njihova seksualna orijentacija stavlja ispred ljudskih prava‘‘.

>>>VIDEO: Ljepotice uživale u tjestenini dizajniranoj na D&G način

- Mislio sam da ću kao poznata osoba pomoći u prihvaćanju nove kulture, one koja nije bazirana na pravima homoseksualnosti nego na ljudskim pravima. Prije svega smo ljudi, a tek onda heteroseksualci, homoseksualci ili biseksualci, zaključio je dizajner.

27. travanj 2024 17:14