Lider trend
StoryEditor

U Zagrebu skuhan capuccino od 2 tisuće litara

01. Rujan 2012.
Piše:
liderhrt

Na glavnom zagrebačkom trgu, Trgu bana Jelačića, održana je manifestacija obaranja Guinnessova rekorda. Pripremao se najveći cappuccino od dvije tisuće litara u organizaciji tvrtke Julius Meinl.

Ta je tvrtka donirala 20.000 kuna Centru za rehabilitaciju djece s teškim oštećenjima Mali dom. - Obaranje rekorda održava se u povodu 150 godina od utemeljenja tvrtke Julius Meinl i imamo sve dozvole Guinnssova suca koji će verificirati ovaj rekord u kojem sudjeluju brojni građani iz cijele zemlje - rekao je Marko Crnogorac iz Julius Meinla. Dodao je da je to zapravo prvo postavljajnje rekorda jer takav rekord dosad nije postojao. Čak 1200 barista je na 20 aparata kuhalo kavu, a na glavnom gradskom trgu organiziran je prigodni program tijekom obaranja Guinnessova rekorda na kojemu su unatoč kišnom vremenu sudjelovali građani, gosti i turisti.

U ovaj se event, koji je privukao veliku pozornost javnosti, uključila i Vindija, doniravši čak 1700 litara svog svježeg mlijeka ‘z bregov, kako bi gigantski napitak dobio što bolju mliječnu kremu. 

02. svibanj 2024 12:48