Lider trend
StoryEditor

Važne odluke uz mesne delicije

30. Prosinac 2012.
Piše:
lider.media

Lančano širenje restoranske ponude i brendova nije novost na razvijenijim tržištima, ali svakako jest kod nas.

Nakon donjogradskog iskoraka Apetita i Takenoka 2 svoju novu ispostavu u sklopu zagrebačkog centra Green Gold odlučili su otvoriti kultni zagrebački lokali Sofra, Asia i Mano. I upravo posljednji, Mano 2, napravio je krucijalan korak naprijed. Umjesto da otvori još jedan ‘izlog‘ svoje uobičajene ponude, koraknuo je dalje u razvoju kontinentalne kuhinje koja se zasniva na mesnim namirnicima.

Kontinentalna institucija Hrvoje Kroflin napravio je potpuno novu kartu jela uz poneki evergreen koji je sačuvan iz prvog restorana. U Manu 2 nećete moći iskušati začinjenost svojega tartarskog bifteka u nastajanju, ali njegova lagana netipična zapečenost i komadići tanko razvaljane pogače umjesto tosta samo su jedno od potpisanih jela lanca Mano. ‘Dvojka‘ je također dala naglasak na razne vrste i veličine mesnih odrezaka: od klasičnog bifteka do vrlo dobro odležanog rump-steaka. Patka na dva zanimljiva načina, također dvije tjestenine, jedan izvrstan rižoto i još pokoja sitnica za one su manjeg apetita. Jedina se prava zamjerka odnosila na izuzeće ribljih i vegetarijanskih jela, ali ni ona sada više ne vrijedi. Da, Mano je prije svega kontinentalna institucija prepuna inovativnih mesnih delicija, a poneka ženska društva koja bi vrlo rado pojela filet lista ili poneku jakobovu kapicu sada u Manu 2 mogu uživati i u njima.

Deserte nismo kušali. Zašto? Što zbog sitosti, ali i zbog toga što smo kod prvih zalogaja glavnih jela bili sigurni da ćemo se vratiti.

Vrijedna vinska karta Mano je i u ‘dvojci‘ zadržao raznoliku i kvalitetnu vinsku kartu, koja najbolju vrijednost daje pri jednostavnijim vinima, a razvikanije butelje imaju poprilično veću cijenu od maloprodajne. Vinski kavez djeluje impresivno, pogotovo ako se ne snalazite u sadržajnom popisu.

Mano 2 nova je ozbiljna gastrolokacija koja je lukavošću vlasnika zauzela nabolju poziciju u centru Green Gold te je baš na Radničkoj cesti. Uz to se može podičiti i velebnom i izuzetno ugodnom terasom. Ta pozicija u budućem Cityju ili poslovnom dijelu grada koji se polako, ali sigurno razvija oko Radničke bit će, nesumnjivo, mjesto mnogih važnih poslovnih odluka, ali i ručkova i večera. A sudeći prema klijenteli koja već sada ondje uživa u delicijama, za to im je trebalo samo tri mjeseca od otvorenja.

05. svibanj 2024 10:36