Lider trend
StoryEditor

Vikend vina i kulinarstva u Zagrebu

28. Studeni 2012.
Piše:
lider.media

Sedmi po redu međunarodni dan vina i kulinarstva održava se od 30. studenoga do 1. prosinca u zagrebačkom hotelu Regent Esplanade.

Ovogodišnja priredba okupit će više od 250 izlagača, proizvođača i trgovaca: vina, pršuta, sira, ulja, kulena, slatkih delicija i drugih proizvoda iz Europske unije i zemalja našeg okruženja. Na festivalu će se prezentirati i degustirati vina, sljubljivati vino i hrana, održavati suvremeno koncipirane eno-gastro edukacije za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, ljude iz javnog života, novinare i druge ljubitelje vina i hrane. Festival također ima humanitarnu značajku. Dan uoči njegova svečanog otvorenja, 29.11.2012. godine, bit će organizirana humanitarna večera i vinska aukcija za DSC (down syindrome centar) Pula, Croatia.

Posebni gosti festivala biti će grupa inozemnih novinara i trgovaca koji će od 26. studenoga do svečanoga otvaranja upoznavati Hrvatsku i njenu enogastro ponudu.U cilju veće promocije vina i gastronomije u gradu Zagrebu pokrenuta je akcija kod vodećih zagrebačkih ugostitelja u sklopu koje će se predstaviti vinari u njihovim objektima u tjednu održavanja festivala.

06. svibanj 2024 09:31