Lider trend
StoryEditor

Žene lideri mogu pokrenuti promjene u Europi

07. Ožujak 2016.

U sklopu obilježavanja trideset godina postojanja IEDC – Poslovna škola Bled organizira, među ostalim,konferenciju ‘Žene voditelji – agenti promjena u Europi‘

Ove godine IEDC – Poslovna škola Bled u Sloveniji slavi tridesetu obljetnicu postojanja. To će obilježiti mnogim međunarodnim inicijativama, među kojima je i međunarodna konferencija ‘Žene voditelji – agenti promjena u Europi‘ koja će se održati u četvrtak popodne i petak ujutro 14. i 15. travnja 2016. u IEDC-u Poslovnoj školi Bled. Očekuje se sudjelovanje stotinu visokopozicioniranih žena lidera iz gospodarstva, politike i NVO-a.

– Konferencijom želimo predstaviti najbolju praksu žena na visokim voditeljskim funkcijama u Europi i razviti svijest o tome da su žene lideri važni čimbenici promjena u ovom dijelu svijeta – ističe dr. sc. Danica Purg, direktorica i dekanica IEDC-a.

Konferenciju će otvoriti dr. sc. Miro Cerar, predsjednik vlade Republike Slovenije, a glavni govornik bit će prof. dr. sc. Susan R. Madsen sa Sveučilišta Utah Valley u SAD-u, svjetski priznata stručnjakinja za žene na visokim položajima koja će ekskluzivno predstaviti rezultate istraživanja iz svoje nove knjige ‘Women and Leadership Around the World‘ (Žene i vođenje diljem svijeta), objavljene 2015. Kao prilog prof. dr. sc. Madsen održat će se mnogo okruglih stolova s raspravama u kojima će se sudionicima pružiti novi izvori nadahnuća iznošenjem osobnih priča utjecajnih žena iz Nizozemske, Velike Britanije, Bugarske, Turske,Grčke, Švedske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Slovenije. Pokrovitelj konferencije je Nova KBM.

Više informacija na  http://www.iedc.si/programs/calendar/women-leaders-agents-of-change-europe

26. travanj 2024 22:16