Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: 29. godišnjica progonstva Slunjana, uručenje Nagrade Luka Ritz

16. Studeni 2020.
nagrada luka ritz
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 16. studenog:

ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na svečanom potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz EU fondova u financijskom razdoblju 2014.–2020. za projekt Otvorene znanstvene infrastrukturne platforme za inovativne primjene u gospodarstvu i društvu (O-ZIP) koje će se održati na Institutu Ruđer Bošković. Ugovor će potpisati ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. (11 sati, Institut Ruđer Bošković, 3. krilo, Bijenička cesta 54)

SLUNJ - Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sudjelovat će na obilježavanju 29. godišnjica progonstva Slunjana. U sklopu programa pod nazivom "Da se ne zaboravi" položit će vijenac kod spomen-obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Gradskom parku. (10,15 sati, Gradski park Slunj)

VUKOVAR - Povodom ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara na konferenciji za medije najavljeno će biti nastajanje i postavljanje izložbe o stradaloj djeci u tom gradu. Postavljene ilustracije i fotografije hod su kroz bitku za Vukovar u vremenu okupacije, te prate datume stradanja svakog dječjeg života sve do lipnja 1992. i posljednje biografije. Postav se temelji na sadržaju knjige 'Mama, ne vidim nebo' autorice Ani Galović gdje su obuhvaćene dostupne informacije o trideset i četvero poginule, nestale i ubijene vukovarske djece na području Vukovara i rubnim mjestima usko vezanim uz Vukovar za vrijeme bitke 1991., a zatim i za vrijeme okupacije tzv. SAO Krajine 1992. (11 sati, Franjevački samostan Vukovar, Samostanska ulica 5)

ZAGREB - Stožer civilne zaštite Hrvatske održat će konferenciju za medije u Sportskoj dvorani Nastavnog nacionalnog središta Ravnateljstva Civilne zaštite, Ksaverska 113. Molimo da svoj dolazak na sutrašnju konferenciju potvrdite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do ponedjeljka, 16. studenog, najkasnije do 9.30 sati. Hrvatska radiotelevizija i dalje osigurava signal svima. (11 sati, Ksaverska 113, Sportska dvorana)

ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić uručit će Nagradu Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost, učenicima Lei Zelić i Mihaelu Kuzmičiću. Nagrađeni će nagradu dobiti za dosadašnja zalaganja na području ljudskih prava, tolerancije i mira, slobode, te jednakosti među svojim vršnjacima. Nagrada se dodjeljuje od 2009. na Međunarodni dan tolerancije učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole, te od 1. do 4. razreda srednje škole, odajući na taj način počast prerano umrlom Luki Ritzu čije je ime postalo simbol borbe protiv nasilja (11 sati, Palača Dverce, Trg Katarine Zrinske 6)

ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u Bazi zimske službe Žitnjak, prisustvovat će tradicionalnoj  svečanoj smotri vozila i opreme Zimske službe uoči početka rada Službe (8,15 sati, ulica Gordana Lederera 2)

ZAGREB - U Središnjici HDZ-a održat će se zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a putem video linka, s početkom u 17 sati. (17 sati, središnjica HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4)

ZAGREB - Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u gradu Zagrebu za kolovoz ove godine iznosila je 7.730 kuna, što je nominalni porast za 3,3 posto u odnosu na kolovoz prošle godine, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

27. travanj 2024 19:58