Hrvatska
StoryEditor

Brojimo šlepere (18): Iz tvrtke Ferro-Preis i u vrijeme krize mjesečno izađe oko 50 šlepera robe

03. Kolovoz 2020.
ferro preis_1

Tvrtka Ferro-Preis d.o.o. sljednik je tvornice ranije poznate pod imenom Ljevaonica Čakovec, a od 1991. godine posluju u sklopu Preis Group sa sjedištem u Austriji.

- Naši kupci su redom lideri u pojedinim industrijskim branšama kao što su proizvodnja industrijskih ležajeva, industrijske pumpe, elektromotori i generatori, poljoprivredni strojevi, željeznička vozila, strojogradnja, rudarstvo itd, a više od 96 posto naših prihoda ostvarujemo iz izvoza, uglavnom na tržištu zapadne Europe – kažu iz tvrtke.

U tvrtki Ferro-Preis trenutno je zaposleno dvjestotinjak radnika, koji godišnje proizvedu oko 9.000 tona odljevaka te ostvaraju godišnji prihod na razini 17 milijuna eura.

- Osim industrijskih komponenti, pod vlastitom robnom markom Preis drainage system, proizvodimo cijevi i spojne fazonske komade za sustave odvodnje - dodaju iz tvrtke Ferro-Preis.

image
ferro preis_4
foto


Kao i većinu metaloprerađivačke industrije, koronakriza je pogodila i ovu čakovečku tvrtku pa je u drugoj povici ožujka, a naročito tijekom travnja, prije svega zbog lockdowna u Italiji i Francuskoj te smanjenoj proizvodnji kod kupaca iz Njemačke i Austrije došlo do smanjenja prodaje i zvoza, ali postepenim otvaranjem EU gospodarstva, značajno su se povećale isporuke kupcima, što je rezultiralo rastom prodaje u prvom polugodištu 2020. u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

- Tako smo tijekom svibnja, lipnja i srpnja ostvarili iznimno dobre prodajne rezultate, isporučivali smo prosječno nešto više od 850 tona proizvoda mjesečno, odnosno 50 do 55 kamiona robe mjesečno – kažu i dodaju da su njihovi zapadnoeuropski partneri izuzetno zadovoljni, posebno u ovo vrijeme koronakrize jer su se pokazali kao jedan od najpouzdanijih dobavljača.

Pozivamo sve poduzetnike da nam se jave s informacijama o količini svojih kamiona i šlepera koje pune za izvoz. Do sada su se brojili turisti koji ulaze u Hrvatsku (da ne biste krivo shvatili, svaki taj turist je zlata vrijedan), a Lider počinje brojiti kamione koji odlaze van naših granica s robom za prodaju.

Javite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na naše društvene mreže.

26. travanj 2024 15:03