Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Digitalno doba, sigurnost cestovnog prometa, zagrebački GUP... 

10. Veljača 2020.

ZAGREB - U povodu Dana sigurnijeg interneta, Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskog sabora organizira tematsku sjednicu "Odrastanje u digitalnom dobu: Djeca i odrasli pred novim izazovima" kako bi se skrenula pozornost na činjenicu da djeca imaju pravo na bolju zaštitu i sigurnost u virtualnom svijetu u čemu svi akteri političko-društvenog života mogu pridonijeti (10 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Mažuranića). U 9.45 sati, ispred Bašćanske ploče, izjavu za medije dat će predsjednica Odbora Irene Petrijevčanin Vuksanović. U radu tematske sjednice sudjelovat će, među ostalim, predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva pravosuđa, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, visokih učilišta, Ureda pravobraniteljice za djecu, Centra za sigurniji Internet i Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

ZAGREB - Na konferenciji po nazivom „Ostvarenje cilja Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa 2011. – 2020. – vizija ili realnost“ sudjelovat će potpredsjednik Vlade  i ministar unutarnjih poslova  Davor Božinović (10 sati, amfiteatar objekta 69, ZUK Borongaj, Borongajska cesta 83a). Izjava za medije predviđena je nakon završetka konferencije u 12.30 sati. Konferencija je u organizaciji Fakulteta prometnih znanosti i Ministarstva unutarnjih poslova, a obuhvaća izlaganja europskih iskustava u unaprjeđenju cestovnog prometa, identifikacije i sanacije opasnih mjesta u prometu, uloge revizora cestovne sigurnosti u suvremenom prometu, uloge i značaja prometnog odgoja te ostalih relevantnih tema iz područja sigurnosti cestovnog prometa.

ZAGREB - Raspravom o Generalnom urbanističkom planu (GUP) Zagreba i amandmanima podnesenima na Konačni prijedlog izmjena i dopuna tog plana nastavlja se 31. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba. Na prošlotjednoj sjednici podneseno je 86 amandmana, HDZ ih je podnio 15, Bandićeva Stranka rada i solidarnosti 65, a  šest gradonačelnik Milan Bandić, koji je u subotu najavio da će predložiti povlačenje svih amandmana (10 sati, Stara Gradska vijećnica, dvorana A, ulica Svetih Ćirila i Metoda 5/I).

ZAGREB - Kandidati za predsjednika, zamjenika predsjednika te potpredsjednika HDZ-a, Miro Kovač, Ivan Penava i Davor Ivo Stier,  potpisat će obrasce za prijavu kandidatura (15 sati, u Središnjici stranke, Trg žrtava fašizma 4)

ZAGREB - Mirando Mrsić (Demokrati) i Dalija Orešković (Start) održat će u Hrvatskom saboru konferenciju za medije pod nazivom „Korupcija – rak rana hrvatskog društva“  (11 sati,  (dvorana Ivana Kukuljevića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Udruga Dugine obitelji, koja okuplja LGBT parove i pojedince koji imaju djecu ili žele postati roditelji, održat će na Trgu svetog Marka konferenciju za medije povodom odluke Ustavnog suda o ustavnosti Zakona o udomiteljstvu, na kojoj će govoriti Daniel Martinović, koordinator udruge Dugine obitelji i Zrinka Bojanić, odvjetnica udruge i autorica prijedloga za pokretanje postupka ocjene ustavnosti Zakona o udomiteljstvu (9 sati).

ZAGREB - Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja održat će konferenciju za medije na temu "Skandalozno odlikovanje nezakonito zaposlenog prorektora". O temi će govoriti Igor Radeka, predsjednik Velikog vijeća, Vilim Ribić, glavni tajnik, Vesnica Garašić, predsjednica Regionalnog vijeća Zagreb i Ana Petošić, voditeljica pravne službe (12 sati, poslovna zgrada Hypatia, dvorana Andromeda, ulica Florijana Andrašeca 18a).

27. travanj 2024 01:17