Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Inauguracija novoizabranog predsjednika RH Zorana Milanovića...

18. Veljača 2020.
Zoran Milanović, bivši premijer - budući predsjednikfoto Pixsell
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 18. veljače:

ZAGREB - Svečana ceremonija inauguracije izabranog predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića (12 sati, Pantovčak 241).  Ovo je prva ceremonija koja neće biti održana na Markovu trgu i s najmanje uzvanika do sada. Na inauguraciju su pozvane 43 osobe u tri kategorije - dužnosnici po funkcijama, među njima i dvojica bivših predsjednika, obitelj izabranog predsjednika te članovi njegovog izbornog stožera. Inauguraciji će nazočiti i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

ZAGREB - Zbor znanstvenih novinara Hrvatskog novinarskog društva (HND) priređuje tribinu "Informacija ili panika - odgovorno izvještavanje o korona virusu". Cilj tribine je bolje povezivanje predstavnika medicinske struke i novinarske zajednice kako bi mediji o korona virusu mogli izvještavati što kvalitetnije i odgovornije, bez nejasnoća i širenja panike. (10 sati, Perkovčeva 2, Novinarski dom)

ZAGREB - Prosječne proizvođačke cijene poljoprivrednih proizvoda u četvrtom tromjesečju prošle godine porasle su za 2,4 posto u odnosu na isto razdoblje 2018. godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Cijene biljnih proizvoda porasle su za 1,2 posto, a cijene žive stoke, peradi i stočnih proizvoda više su za 5,2 posto.

10. svibanj 2024 15:40