Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj; Početak prve hrvatske kurikularne školske godine

09. Rujan 2019.
Blaženka Divjak

Najava događaja za ponedjeljak, 9. rujna:

SESVETE - Predsjednica Republike Kolinda Grabar - Kitarović će se u prigodi početka nove školske godine susret s učenicima i profesorima Gimnazije Sesvete (10,30 sati, Bistrička ulica 7). Posjetit će i  Osnovnu školu "Luka“. Predviđeno je prigodno obraćanje predsjednice Republike  (11,30 sati, Otona Ivekovića 16).

ZAGREB - U povodu prvoga dana nove školske godine i ulaska kurikularne reforme "Škola za život“ u sve škole diljem Hrvatske ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak posjetit će Osnovnu školu "Gračani“  (10 sati, Ulica Gračani 4A). U pratnji ministrice bit će glavni savjetnik Marko Košiček. Ministrica Divjak će posjetiti učenike 7. razreda na oglednom satu kemije na kojem će biti prikazani i novi udžbenici, a nakon toga sastat će se s učiteljima i ravnateljem OŠ "Gračani“ Daliborom Dedićem. Izjave za medije očekuju se nakon završetka događaja oko 10,50 sati.

GOSPIĆ - U organizaciji ministarstava obrane, unutarnjih poslova i hrvatskih branitelja, Ličko-senjske županije, Grada Gospića te Koordinacije udruga hrvatskih branitelja Ličko-senjske županije bit će svečano obilježena 26. obljetnica vojno-redarstvene operacije "Medački džep“. Program počinje u 8 sati budnicom ulicama Grada Gospića, a nastavlja se u 9 sati svetom misom za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje (Katedrala Navještenja Blažene Djevice Marije). Središnja svečanost održat će se u 11 sati (Trg Stjepana Radića; u slučaju lošeg vremena Kino "Korzo“, Ulica dr. Franje Tuđmana 12).

ZAGREB - Svečano uručenje odluka o financiranju u okviru poziva "Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)". Kroz taj poziv bit će iskorištena cjelokupna planirana alokacija od 200 milijuna kuna potpora te će se financirati 391 projekt. Odluke će uručiti ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat (12 sati, a u 11,30 sati izjave za novinare, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - "Investicijski izazovi mirovinskih fondova" - naziv je konferencije koju organizira Jutarnji list. Prema najavama organizatora, sudionicima će se uvodno obratiti ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, a u sklopu konferencije bit će održana i panel rasprava na temu "Nove investicijske strategije mirovinskih fondova" (10 sati, HUB 385, Petračićeva 6).

26. travanj 2024 13:51