Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Predsjednica predstavlja izborni program, konferencija ‘Zelena budućnost grada‘, tribina ‘Znanje, priznanje, poštovanje‘...

11. Studeni 2019.
Boris Jokić
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 11. studenog:

ZAGREB - Aktualna hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i kandidatkinja za novi predsjednički mandat službeno će predstaviti svoj izborni program (11 sati, Kongresna dvorana, Zagrebački velesajam, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Predstavnici Ženske sobe upriličuju konferenciju za novinare na kojoj će izvijestiti o o problemima s kojima se susreću u svakodnevnom radu s obzirom na to da su im kapaciteti trenutno preopterećeni - preplavljeni su pozivima osoba koje su doživjele seksualno nasilje ili nasilje u obitelji, upitima medija i upitima za edukaciju, ali i prijetnjama. Također, predstavit će prijedlog rješenja i uputiti javnosti, ali i nadležnim institucijama i Vladi (11 sati, Ženska soba, Maksimirska cesta 51/a).

ZAGREB - Svečano će se obilježiti provedba EU projekta opremanja Klinike za dječje bolesti Zagreb radi poboljšanja pristupa bolničkoj skrbi za djecu. Tim projektom Klinika za dječje bolesti u Klaićevoj značajno će unaprijediti učinkovitost i dostupnost bolničke skrbi djece kao posebno ranjive skupine. Na svečanosti će govoriti ravnatelj Klinike Goran Roić i ministar zdravstva Milan Kujundžić te će otvoriti novi CT uređaj prilagođen specifičnim potrebama dječje dobi (10 sati, Velika predavaonica Klinike za dječje bolesti Zagreb, Ul. Vjekoslava Klaića 16). 

ZAGREB - Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja održat će konferenciju za novinare "Zelena budućnost grada"  kako bi se razmjenila iskustva gradova i općina u planiranju i financiranju projekata zelene infrastrukture u urbanim područjima te kružnom gospodarenju prostorom i zgradama. Konferenciju će otvoriti ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, a govorit će i državna tajnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić te pomoćnik ministra zaštite okoliša i energetike Igor Čižmek (9 sati, Hotel International, Miramarska Cesta 24). 

ZAGREB - Sastanak pregovaračkih odbora Vlade i sindikata javnih službi za pregovore o sklapanju dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama održat će se u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava (8 sati, Ul. grada Vukovara 78). 

VODICE - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak sudjelovat će na stručnome skupu ravnatelja osnovnih škola pod nazivom "Rukovođenje i promjene u osnovnoj školi". Skup se u organizaciji Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola održava od 11. do 13. studenog, a nakon pozdravnih govora predviđeno je predavanje ministrice Divjak na temu "Aktualnosti MZO-a". Divjak će biti dostupna za izjave prije početka skupa (10 sati, hotel Olympia, Ul. Ljudevita Gaja 6). 

VUKOVAR - Izaslanik predsjednika Vlade i ministar državne imovine Mario Banožić sudjelovat će na Svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Vukovarsko-srijemske županije gdje će uručiti i četiri tabularne isprave. Izjavu za novinare dat će prije sjednice (10,50 sati, Županijska 9). 

ZAGREB - Bivši voditelj cjelovite kurikularne reforme i viši znanstveni suradnik Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu Boris Jokić sudjelovat će na javnoj tribini "Znanje, priznanje, poštovanje" o društvenom statusu učitelja. Kroz rezultate znanstvenih istraživanja Jokić će prikazati usporedbu statusa učitelja u Hrvatskoj s europskim kolegama, a ujedno će pokušati odgovoriti na pitanje zašto je u nekim europskim društvima status radnika u obrazovanju visok te čak i raste, dok u Hrvatskoj već desetljećima pada (11 sati, HND, Perkovčeva 2). 

ZAGREB - Konferencija "InvestEU: Poticaji investicijama i očekivanja od hrvatskog predsjedanja EU" u organizaciji Europske investicijske banke, Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Hrvatske gospodarske komore i Hanza Medije (9,30 sati, Hotel Esplanade, Ulica Antuna Mihanovića 1).

26. travanj 2024 02:35