Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Premijer o potresu s predstavnicima Zagreba, treći balkonski prosvjed protiv Bandića...

24. Travanj 2020.
Potres u Zagrebu,
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 24. travnja:

ZAGREB - Hrvatski sabor razmotrit će Izvješće o provedbi Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina i potrošenom novcu iz državnog proračuna za 2018. te Izvješće o radu Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije od 15. rujna 2018. do 15. srpnja 2019. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). 

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković sastat će se s organizatorima komemoracije žrtava Bleiburške tragedije i Hrvatskoga križnog puta, predstavnicima Počasnog bleiburškog voda te Ravnateljstva dušebrižništva za Hrvate u inozemstvu (11 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Ante Starčevića). 

ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković održat će sastanak s predstavnicima Grada Zagreba te arhitektonske i građevinske struke na temu potresa koji je zadesio Zagreb i sanacije šteta. Uz predsjednika Vlade, na sastanku će sudjelovati potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, ministar državne imovine Mario Banožić i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima (11 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4. Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka, nakon kojeg su predviđene izjave za medije). 

ZEMUNIK -  Radni sastanak sastavnica sustava domovinske sigurnosti o poduzetim aktivnostima vezanim za protupožarnu sezonu 2020., te pripremama za drugu sjednicu Koordinacije sustava domovinske sigurnosti i međuresornu vježbu „Sigurnost“. Sastanku će nazočiti potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj, zapovjednik Zapovjednog operativnog središta GS OS RH brigadni general Krešo Tuškan, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković i županijski vatrogasni zapovjednici. U sklopu radnog posjeta Zemuniku, ministar Krstičević sa suradnicima posjetit će 855. protupožarnu eskadrilu, nakon čega su predviđene izjave za medije (11 sati, Vojarna "Pukovnik Mirko Vukušić"). 

ZAGREB - Inicijativa Zagreb te zove i udruge Zelena akcija i Pravo na grad organizirat će novi, treći po redu balkonski prosvjed protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića pod nazivom "Bandiću, vrati pare". Organizatori pozivaju građane da u 19 sati na balkonima i prozorima stanova i kuća lupanjem o lonce izraze nezadovoljstvo, kako kažu, "gradonačelnikovim rasipanjem gradskog novca na mutne i nepotrebne, često i preplaćene poslove". 

ZAGREB - Zagrebački SDP održat će konferenciju za novinare na temu: "Problem sanacije škola u Zagrebu nakon potresa". O tome će govoriti predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras i tajnica zagrebačkog SDP-a Tanja Đaković. Konferencija je sazvana radi upozoravanja na sporost u sanaciji školskih zgrada kojima upravlja Grad Zagreb (10,30 sati, kod Osnovne škole Petra Zrinskog, Krajiška ulica 9).

RIJEKA - U riječkom brodogradilištu 3. maj obilježit će se početak rezanja limova novogradnje 734, naručitelja MKM Yachts/PCC Limited Malta. Radi se o gradnji luksuznog putničkog broda za krstarenja polarnim područjima, kapaciteta 200 putnika. Događaju će prisustvovat i ministar gospodarstva Darko Horvat (12,15 sati, Liburnijska ulica 3).

PAZIN - Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i direktor tvrtke Bina-Istra Dario Silić obići će radove na poddionici Pazin-Cerovlje u dužini od 12 kilometara. Ta bi  poddionica trebala biti dovršena i puštena u promet u trećem kvartalu ove godine. Cjelokupna dionica koja je upravo u izgradnji, od Pazina do tunela Učka u dužini 28 km, predstavlja dopunu na puni profil Istarskog ipsilona i uključuje izgradnju 31 objekta i novog odmorišta (10 sati, Čvor Ivoli Istarskog ipsilona, izlaz br. 4, Pazin istok).

03. svibanj 2024 06:50