Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Prosvjed sindikata pravosudne policije, Slovenija i Hrvatska o NE Krško...

30. Rujan 2019.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 30. rujna:

ZAGREB - Tribina o radnim i autorskim pravima novinara "Novinarstvo ne damo: Koliko i za koliko radimo?" u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva (HND), Sindikata novinara Hrvatske (SNH) i Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP). Na tribini će govoriti predsjednik Europske federacije novinara (EFJ) Mogens Bisher Bjerregaard, predsjednica SNH Maja Sever, predsjednica DZNAP-a Valentina Wiesner i predsjednik HND-a Hrvoje Zovko (18 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ĐAKOVO - Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku održat će konferenciju za medije na kojoj će govoriti resorna ministrica Vesna Bedeković, gradonačelnik Đakova Marin Mandarić i ravnateljica CZSS Đakovo Dubravka Petrović. Teme konferencije su fizička i tehnička zaštita djelatnika, status službene osobe, najava stručnog usavršavanja "Proaktivni modeli profesionalnog osnaživanja" te najava poticanja strukovne rasprave o mogućnostima i modalitetima zaštitite socijalnih radnika na terenu (13,45 sati, Centar za socijalnu skrb Đakovo, Petra Preradovića 2a).

BODEGRAJ/OKUČANI - Otkrivanje spomen-obilježja mjesta masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata koje organizira Ministarstvo hrvatskih branitelja. Spomen-obilježje otkrit će ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved s članovima obitelji ekshumiranih, uz nazočnost izaslanstava Predsjednice Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora, Brodsko-posavske županije te Općine Okučani (11 sati, Bodegraj).

ZAGREB - Sindikat pravosudne policije Hrvatske organizira mirni prosvjed "Ovako više ne ide". Zaposlenici zatvorskog sustava nezadovoljni su stanjem u zatvorima i kaznionicama te prosvjedom žele ministra i javnost upozoriti na alarmantno stanje u zatvorskom sustavu (15,30, ispred Ministarstva pravosuđa, Ul. grada Vukovara 49).

ZAGREB - Završetak projekta izgradnje centra za forenzičku psihijatriju Klinike za psihijatriju Vrapče (13 sati, Klinika za Psihijatriju Vrapče, Bolnička cesta 32).

BLED - Sjednica Međudržavnog povjerenstva za praćenje provođenja Ugovora između Vlada Republike Hrvatske i Republike Slovenije o uređenju statusnih i drugih pravnih odnosa u vezi s ulaganjem, korištenjem i razgradnjom Nuklearne elektrane Krško, na kojoj će kao supredsjedatelji sudjelovati slovenska ministrica za infrastrukturu Alenka Bratušek i hrvatski ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić. Snimatelji i fotografi će moći snimiti početak sjednice, a izjave za novinare predviđene su nakon sjednice, oko 12 sati (11:00 sati, Vila Bled, Cesta svobode 18).

ZAGREB - Predstavnici Hrvatske narodne banke objavit će na konferenciji za novinare revidirane pokazatelje statistike odnosa s inozemstvom. Novinarima će se uvodno obratiti viceguverner Hrvatske narodne banke Roman Šubić s prikazom najvažnijih unapređenja koja donosi HNB-ova revizija statistike odnosa s inozemstvom, a potom će izvršni direktor Sektora statistike Tomislav Galac detaljnije predstaviti podatke i metode izračuna statističkih pokazatelja. Osim revidiranih povijesnih podataka statistike odnosa s inozemstvom, bit će objavljeni i podaci za drugo tromjesečje 2019. godine (12:00 sati, Hrvatska narodna banka, Trg hrvatskih velikana 3).

01. svibanj 2024 07:27