Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sabor o povjerenju Viliju Berošu, 30. godina Zelene akcije, gradnja novog objekta HP-a u Kukuljanovu...

31. Siječanj 2020.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 31. siječnja:

ZAGREB - Hrvatski sabor u petak će glasovati o povjerenju novom ministru zdravstva Viliju Berošu, a prije toga će se zastupnici izjašnjavati o amandmanima na prijedlog zakona o privatnoj zaštiti i razmotriti izvješće o uredbama koje je Vlada donijela na temelju zakonske ovlasti.U nNastavak 16. sjednice Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Predsjednik Vlade Republike Andrej Plenković predsjedat će 7. sjednicom Vijeća za demografsku revitalizaciju Republike Hrvatske. Uz predsjednika Vlade na sjednici će sudjelovati potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Vladimir Lončarević, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministar državne imovine Mario Banožić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić, ministar uprave Ivan Malenica i ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović. Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sjednice nakon koje su predviđene izjave za medije. (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 3).

ZAGREB - Sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa na kojoj će se, među ostalim, odlučivati o predmetima saborskoga zastupnika Gorana Marića i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića (10 sati, Ulica kneza Mutimira 5/I).

ZAGREB - Konferenciju za medije SDP-a Zagreba na kojoj će govoriti predsjednik zagrebačkoga SDP-a Gordan Maras. Na konferenciji će govoriti o rješenje Ustavnog suda o obustavi izvršenja svih općih i pojedinačnih akata i radnji koje se poduzimaju na temelju Uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom odnosno pokretanja postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom, Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom i Uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom (10,30 sati, prostorije SDP-a Zagreb, Praška 2/I.)

ZAGREB - Zelena akcija ove godine slavi 30. rođendan, a tim povodom održavaju konferenciju kojoj je cilj okupiti udruge, inicijative i ostale suradnike te zainteresiranu javnost kako bi raspravljali o klimatskim temama i aktivizmu. S obzirom na hitnost klimatske krize, konferencija ima za cilj i zagovarati ambiciozne klimatske i energetske politike na razini RH i EU. Izjave za medije predviđene su između 9 i 9,30 sati (9,30 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Na konferenciji za medije predstavit će se radovi učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna iz Osijeka nastali u zajedničkom projektu s pravobraniteljicom za djecu u povodu 30. obljetnice Konvencije o pravima djeteta. Radovi će se predstaviti pod nazivom "Osloni se na dječja prava!“. Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević tom će prilikom uputiti poziv školama da u sklopu poučavanja o dječjim pravima, dovedu učenike u posjet Maloj kući dječjih prava u Zagrebu i područnim uredima pravobraniteljice za djecu u Osijeku, Rijeci i Splitu (13 sati, Mala kuća dječjih prava pri Uredu pravobraniteljice za djecu, Teslina 10).

ZAGREB - Treća Porezna konferencija: Utjecaj poreza na investicije i zapošljavanje, koju zajednički organiziraju zagrebački Ekonomski fakultet i konzultantsko-revizorska tvrtka Deloitte. Prema najavi organizatora, potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić održati će predavanje o četiri kruga porezne reforme (9 sati, Ekonomski fakultet, Trg J.F.Kennedyja 6).

BAKAR - Polaganjem kamena temeljca počinje gradnja novoga poslovnog objekta Hrvatske pošte (HP) u Kukuljanovu, u koji HP ulaže 60 milijuna kuna. Novi objekt vrlo je važan za poštanski promet cjelokupnog zapadnog dijela Hrvatske, a njegovim puštanjem u rad podići će se kvaliteta i brzina pružanja usluga svim stanovnicima koji gravitiraju prema ovom području, kažu u HP-u. Najavljen je dolazak ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića. Izjave su predviđene nakon svečanosti (9 sati, Industrijska zona Kukuljanovo).

27. travanj 2024 04:22