Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sabor o Zakonu o osiguranju, Vlada o koronavirusu...

12. Ožujak 2020.
foto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 12. ožujka:

ZAGREB -  Hrvatski sabor sjednicu nastavlja raspravom  o izmjenama Zakona o osiguranju, čije se odredbe usklađuju s EU-ovom direktivom, a nakon toga će raspraviti zakon o profesionalnoj mirovini, koji je predložio Mirando Mrsić (Demokrati). Mrsić predlaže uvođenje profesionalne mirovine za ljude koji rade na poslovima s benificiranim radnim stažom, kao što su vozači, baletni umjetnici, vatrogasci, policajci i vojnici. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6)

ZAGREB - Sjednica Vlade (9 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). Članovi Vlade dobit će informaciju o aktualnom stanju i poduzetim aktivnostima vezanim za koronavirus u Hrvatskoj. Na dnevnom redu je i izmjena i dopuna Odluke o osnivanju Radne skupine za unapređenje uvjeta poslovanja u Hrvatskoj, odnosno proširenje nadležnosti Radne skupine na praćenje utjecaja koronavirusa na hrvatsko gospodarstvo i predlaganje mjera. Vlada će donijeti i Odluku o dodjeli bez naknade, zaštitne opreme iz strateških robnih zaliha, Ministarstvu zdravstva za potrebe zaštite osoblja i djelatnika bolnica, zdravstvenih ustanova i drugih službi od moguće zaraze koronavirusom (COVID-19).

ZAGREB -  "Mjere za gospodarstvo i građane u kontekstu situacije vezane za koronavirus" tema je konferencije za medije na kojoj će sudjelovati predsjednik SDP-a Davor Bernardić, predsjednik Središnjeg savjeta Branko Grčić i predsjednik Savjeta za gospodarstvo Josip Tica (9,30 sati, središnjica SDP-a, Iblerov trg 9).

ZAGREB - Zajedničku konferenciju za novinare održat će oporbeni klubovi u zagrebačkoj Gradskoj skupštini: Klub gradskih zastupnika Socijaldemokratske partije (SDP) Hrvatske, Klub gradskih zastupnika Građansko-liberalnog saveza i Hrvatske stranke umirovljenika (HSU), Klub zastupnika lijevog bloka, Klub gradskih zastupnika Hrvatske socijalno - liberalne stranke (HSLS) i nezavisnog zastupnika Vladimira Ferdeljija, Klub nezavisnih zastupnika i gradski zastupnik Tomislav Stojak (HNS), (12 sati, Stara gradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - Prosječna cijena prodanih novih stanova u Hrvatskoj u 2019. godini iznosila je 12.338 kuna po četvornom metru, što je 7,6 posto više nego u 2018., pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Pritom je prosječna cijena četvornog metra novog stana u Zagrebu iznosila 12.834 kune, što je 0,7 posto više nego godinu prije, a u ostalim naseljima 11.732 kune ili 13,8 posto više.

26. travanj 2024 06:14