Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Vlada o Uredu predsjednika RH nakon obnašanja dužnosti, Sabor o Vukovaru...

20. Veljača 2020.
Hrvatski sabor
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 20. veljače:

ZAGREB - Na sjednici Vlade Republike Hrvatske, uz ostalo, biti će i prijedlog uredbe o Uredu predsjednika Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti (9 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - U nastavku 16. sjednice Hrvatskog sabora bit će riječi o konačnom prijedlogu Zakona o proglašenju Vukovara mjestom posebnog domovinskog pijeteta. Tim se zakonom Vukovar proglašava mjestom posebnog domovinskog pijeteta, definira njegovo značenje i status radi očuvanja trajne uspomene i sjećanja na žrtvu Vukovara u Domovinskom ratu i izgradnje mira te potiče njegov demografski, gospodarski, kulturni i odgojno-obrazovni razvoj (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

RIJEKA - Ugovor za sortirnicu odvojeno prikupljenog otpada u Mihačevoj Dragi bit će svečano potpisan u Rijeci. Grad Rijeka prijavio se na natječaj Ministarstva zaštite okoliša i energetike za izgradnju tog pogona vrijednog 37,3 milijuna kuna, od kojih se nepovratno iz EU fondova financira 85 posto. Na potpisivanju će biti gradonačelnik Vojko Obersnel, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić (13 sati, Salon grada Rijeke, Korzo 16/1). 

ZAGREB - Na dvodnevnu međunarodnu konferenciju "Fašizam i antifašizam u Europi danas", u organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske (SABA RH), pozvani su predstavnici antifašističkih udruga iz 28 država EU i regije.  Najavljeno je i sudjelovanje predsjednika Međunarodne federacija antifašista (FIR) te predsjednik Svjetske veteranske federacije (WVF). Organizator najavljuje da će se konferencija održati radi suprotstavljanja jačanju ekstremne desnice i sve agresivnijeg napada na tekovine i vrijednosti antifašističke borbe (10 sati, Hotel Panorama, Trg Krešimira Ćosića 9).

ZAGREB - Nacionalnu kampanju protiv seksualnog nasilja nad djecom i među djecom i mladima predstavit će udruga Ženska soba. Tako žele podići svijest o problematici seksualnog nasilja nad djecom i zagovaranje uvođenja SNEP programa (Seksualno  nasilje - edukacijski i preventivni program) u kurikulume srednjih škola. Najavljeno je sudjelovanje izaslanice premijera Margarete Mađerić, pravobraniteljice za djecu Helence Pirnat Dragičević, Darka Tota iz Ministarstva znanosti i obrazovanja i drugih (11 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5).

ZAGREB - Potpisivanje ugovora za izvođenje radova na obnovi pružne dionice Zagreb Zapadni kolodvor - Savski Marof, vrijednog 365,7 milijuna kuna (bez PDV-a), od čega se 210 milijuna kuna financira iz kredita Svjetske banke. Ugovor će u Uredu Svjetske banke u Hrvatskoj potpisati predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić te predstavnici izvođača radova tvrtke Swietelsky Zvonko Dundović i Davor Mavar. Na potpisivanju će biti i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te voditeljica Ureda Svjetske banke za RH Elisabetta Capannelli (13 sati, ured Svjetske banke, Radnička cesta 80/IX).

ZAGREB - Poslovodstvo kompanije Ericsson Nikola Tesla će na konferenciji za novinare predstaviti preliminarne konsolidirane poslovne rezultate za 2019. godinu, s naglaskom na najvažnije aktivnosti i projekte te trendove, poslovno okruženje te izglede za 2020. godinu (10,30 sati, Ericsson Nikola Tesla, Krapinska 45).

26. travanj 2024 15:19