Hrvatska
StoryEditor

Odvjetnikov ‘kikiriki‘ i biznis sa švicarcima

14. Veljača 2021.
'Švicarci' u zamci

Istog dana objavljena su dva slučaja iz financijsko-pravnog sektora. Policija je prijavila uglednoga zagrebačkog odvjetnika da je kao opunomoćenik prisvojio sto tisuća eura s računa 89-godišnjaka. Protiv njega se vodi još nekoliko postupaka zbog prijevara i zloupotrebe povjerenja, od kojih je jedan težak 30 milijuna kuna.

No sve je to 'kikiriki' prema iznosima kojima se nadaju vlasnica i direktorica Consensus plusa Soave Škropeta-Vukić i prokurist Marko Vukić.

Tvrtka iz Labina osnovana potkraj siječnja i registrirana za ostale financijske uslužne djelatnosti, osim osiguranja i mirovinskih fondova, d. n., oglašava da otkupljuje potraživanja prema bankama od klijenata koji su dignuli kredite u švicarcima i nova isplaćuju 'ODMAH'.

Možda to ne bi izazvalo veću pozornost javnosti (osim straha u bankarskim krugovima) da novinari Jutarnjega nisu iskopali da je jednom dužniku Consensus plus ponudio otkup od 30 posto vrijednosti potraživanja prema banci. Dakle, sad i dužnici mogu prijeći na drugu stranu i malo suosjećati s bankama, koje su već prodale agencijama 36 milijardi kuna loših kredita. Ali teško da su se odrekle 70 posto potraživanja.

28. travanj 2024 13:00