Hrvatska
StoryEditor

Poskupilo gorivo u Hrvatskoj, cijene su najviše od početka ožujka!

14. Srpanj 2020.
cijene goriva, benzinska postaja

Prema informacijama portala cijenegoriva.info u utorak je došlo do novih promjena cijena naftnih derivata u Hrvatskoj. Tako je cijena litre eurosupera 95 POSKUPILA za 8 lipa i sada se kreće oko 9,07 kuna. Cijena litre eurodizela u utorak je PORASLA  također za 8 lipa i sada se kreće oko 8,67 kuna. Cijena litre autoplina POSKUPILA je za 4 lipe i kreće se oko 4,32 kune. 

Inače, cijene nafte na svjetskim tržištima prošloga su tjedna porasle za otprilike jedan posto, znatno manje nego u tjednu ranije uslijed rasta broja zaraženih Covidom-19 u svijetu, a za nove smjernice investitori čekaju ovotjednu odluku OPEC-a i Rusije o razini proizvodnih kvota u idućim mjesecima. 

Na londonskom je tržištu cijena barela prošloga tjedna ojačala 1,12 posto, na 43,24 dolara, dok je na američkom tržištu barel poskupio 0,84 posto, na 40,55 dolara.

Nakon tjedna ranije, kada su cijene nafte skočile za otprilike 4 posto, prošli tjedan rast cijena nafte bio je skroman, pod utjecajem rasta broja zaraženih Covidom-19 koji je naveo nekoliko američkih saveznih država da nametnu ograničenja putovanjima svojih građana, što bi moglo nagristi oporavak potražnje za naftom u najvećem svjetskom potrošaču.

25. travanj 2024 16:33