Hrvatska
StoryEditor

SeneCura preuzela i građevinsku tvrtku. Hoće li graditi novi dom za starije i nemoćne?

01. Studeni 2021.
Domovi za starijefoto Shutterstock

Austrijska SeneCura preuzela je nedavno treći dom za starije i nemoćne u Hrvatskoj. Uz dom Vita Nova u Klokočevcu od Stjepana Njegovca preuzeli su i građevinsku tvrtku DATA-S, što je otvorilo pitanje planiraju li krenuti u izgradnju novih smještajnih kapaciteta za nemoćne i starije.

- Naši su planovi primarno usmjereni na širenje poslovanja akvizicijama postojećih domova koji zadovoljavaju naše standarde kvalitete - dala je odgovor Jasna Krijan, operativna menadžerica SeneCure za Hrvatsku.

Austrijska grupacija SeneCura, koja posluje u okrilju francuske ORPEE, u Hrvatsku je došla u kolovozu prošle godine preuzevši dom Severović u Novakima Bistranskim. U veljači ove godine preuzeli su Drugi dom Gaj na zagrebačkoj Trešnjevci i njegovu podružnicu u Sesvetama. U prijašnjim medijskim istupima naglasili su kako planiraju u svim domovima koje preuzmu standarde kvalitete zdravstvenih usluga podići na razinu kakvu imaju u Austriji. U hrvatske domove uvode se i programi kao što su znanstveno upravljanje boli, palijativna skrb, radna terapija, remobilizacija i fizioterapije.

Operativna menadžerica SeneCure za Hrvatsku tvrdi da svojim pristupom radu i standardima kvalitetne njege unaprjeđuju razinu skrbi o starijima u Hrvatskoj, ali i da sve domove provjerava Senecurin Središnji Odjel za upravljanje kvalitetom.

- Iako trenutno ne gradimo nove domove, ne isključujemo da je to moguće u budućnosti prilikom daljnjeg rasta i širenja na hrvatskom tržištu. Neprestano smo u potrazi za novim prilikama, ali im pristupamo promišljeno te se želimo širiti korak po korak - navodi Krijan da ipak postoji mogućnost za neke greenfield investicije u budućnosti.

26. travanj 2024 21:56