Hrvatska
StoryEditor

Školica komuniciranja Melite Pavlek: Za uspjeh je dovoljna želja – i još poneka sitnica

03. Srpanj 2021.
Treba se usredotočiti na brigu o ljudskoj radnoj snazi i pružiti potrebno vrijeme i pažnju zaposlenicima te priznati da je svaki igrač ključan i cijenjen zubac u kotaču koji se kreće prema uspjehu

Bitno je da smo bolji, brži, učinkovitiji. S godinama znamo da je najbitnije da smo mudriji. Jer upravo takvi bolje iskorištavamo resurse koje imamo i nekako više uživamo u putu, a ne samo u postignuću. Možda je upravo proljeće pravo vrijeme da se osvrnemo oko sebe i provjerimo koji nam resursi mogu pomoći da budemo još više svoji, još više uspješni u onome što je NAMA SAMIMA VAŽNO.

Zato provjerite nekoliko stvari koje možda niste ozbiljno uzeli u obzir;

KONKRETNA LISTA CILJEVA – Ne treba biti roman, ali je nužno da je imate. Makar okvirno trebate znati gdje privatno i poslovno idete. Napišite je na vidljivo mjesto. Dozvolite da Svemir učini ostalo.

PRIJATELJI – Nema isprike za neodržavanje veza. Ne možete se skrivati iza potresa i covida. Ne puštajte prijatelje od sebe, njegujte odnose s poznanicima. Što će vam uspjeh i zadovoljstvo, ako svoju sreću nećete imati s kime podijeliti. Odnosi su važni za sreću i nemojte ih olako shvaćati.

TEHNIKA – Važno je da imate dobru internetsku vezu, kvalitetan PC i ostale tehničke i tehnološke sitnice koje nam život mogu učiniti boljim. Na kraju krajeva to nam omogućava i da napravimo dobar plan vježbanja, prehrane, opuštanja. Iskoristite sve mogućnosti koje vaš život čine jednostavnijim pa čak i onda kad morate malo istupiti iz komforne zone.

ERGONOMSKI STOLAC  I ODLIČAN JASTUK – Nemojte nikada zanemariti da u uredu ili radnom mjestu provodite puno vremena i da morate imati zaista dobar stolac. Isto vrijedi i za spavanje. Ljudi uopće ne pridaju dovoljno pažnje ovim stvarima, a one su esencijalne da bi se osjećali poletni i odmorni. Uložite u to jer će vam se višestruko isplatiti.

NETWORKING ALATI – Svi alati kojima se možete povezati kako bi svoj život učinili kvalitetnijim danas su gotovo dostupni na jedan klik. Iskoristite to. Ne radi se samo o mrežama već i o online događanjima, stvarnim događanjima, virtualnim putovanjima, grupama za slične interese. Povezano ne znači nužno korisno, ali nas može veseliti i opuštati. To također nije nevažno.

UBITAČNO DOBAR IZGLED – Svatko ima barem jednu haljinu, odijelo, štikle, kaput u kojem izgleda DIVNO. Morate imati kombinaciju za koju ste sigurni da će vas ispuniti samopouzdanjem i stilom. Osigurajte da uvijek možete u bitnim trenutcima odabrati ono što vam najbolje stoji i u čemu se osjećate dobro. To će vas dodatno ispuniti kad budete osjetili neki manjak energije. Odlično je i pomaže.

Uvijek smo okruženi sitnicama koje nam mogu biti alat za vraćanje u ravnotežu i motivacija za dalje. Dajte im na važnosti jer su one samo na prvi pogleda SITNE.

27. travanj 2024 03:37