Hrvatska
StoryEditor

TELEVIZIJSKA BLAMAŽA: Javno-privatno partnerstvo HRT-a i HDZ-a

20. Lipanj 2020.

U ponedjeljak poslijepodne teletekst javne televizije bio je zatrpan Andrejom Plenkovićem, koji je bio glavni junak u prvih šest vijesti iz Hrvatske. Čak tri follow-upa iz gostovanja u 'Nedjeljom u 2', dvije osude antisrpskog ispada na Kustošiji, pojašnjenje Beroševe izjave prema kojoj je djeci bolje u domovima nego kod istospolnih parova, te vijest o posjetu klinici 'Dr. Fran Mihaljević' i slikanju s ravnateljicom Alemkom Markotić. I to nije sve!

Sedmerostruki komplet Plenkovićevog privatnog teleteksta zaokružen je viješću da je sudjelovao na otvorenju simpozija saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom.

Ovo je pravi primjer javno-privatnog partnerstva na hrvatski način, a sve se razjasnilo istog dana kad je objavljeno da glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević na Programskom vijeću kritizirao Aleksandra Stankovića jer je bio preoštar prema Plenkoviću. Pa se sad na teletekstu hvatala 'ravnoteža'. I to nije sve!

HRT je u utorak još morao poslati ekipu na noge šefu HDZ-a i Vlade. Obrazloženje: Davor Bernardić odbio je sučeljavanje s Plenkovićem u posebnoj emisiji koja je trebala trajati 90 minuta, a u tom slučaju drugi kandidat ima pravo na intervju. Pa ga je dobio, ali ne u otkazanoj emisiji, niti u Temi dana, nego u gledanijem terminu - punih 16 minuta uživo iz Banskih dvora u prvom dijelu TV Dnevnika. Pitanja Plenkoviću ovaj su put bila 'odmjerenija', baš onakva kakva su primjerena akciji posipanja pepelom.

27. travanj 2024 01:54