Korona i biznis
24. lipanj 2020.

Tokić napada tržište regije: Odobreno mu je preuzimanje slovenskog Bartoga

Ivan Gadže   

Slovenska agencija za zaštitu tržišnog natjecanja AVK odobrila je koncentraciju hrvatske tvrtke za prodaju autodijelova Tokić i slovenskog Bartoga, priopćeno je u srijedu iz Tokića.

Koncentracija je u skladu s pravilima tržišnog natjecanja, iznosi AVK u mišljenju objavljenom na službenim stranicama Agencije, te na nju nema prigovora. Pripajanje Bartoga nastavit će se nakon što AVK-ova odluka postane konačna.

Tokić, prodajni lanac i distributer autodijelova, iskazao je interes za preuzimanje jednog od vodećih slovenskih trgovaca autodijelova i guma Bartog, što je, navodi se u priopćenju, ključni korak u širenju na zapadno tržište. Kapitalnim povezivanjem s Bartogom, Tokić ispunjava plan o jačanju prisutnosti na slovenskom tržištu, s ciljem da jedan od vodećih slovenskih trgovačkih lanaca guma i autodijelova nastavi djelovati pod postojećim brendom, dodaje se.

Bartog na slovenskom tržištu kontinuirano posluje više od 30 godina s izvrsnom kreditnom ocjenom, zapošljava više od 250 djelatnika i posluje na 37 lokacija, sa sjedištem u Trebnju. Tokić, koji ove godine obilježava 30 godina djelovanja, jedna je od vodećih hrvatskih tvrtki na području zastupanja i prodaje automobilskih dijelova.

Nakon spajanja s Bartogom, udružena bi kompanija mogla biti ozbiljan konkurent grupi GMT za poziciju najvećeg trgovca automobilskim dijelovima u cijeloj regiji.