Hrvatska
StoryEditor

U novom broju Lidera saznajte ‘Što je nova normala‘

26. Ožujak 2020.
lider naslovna 756

U Lideru nema predaje. Novi broj koji vas očekuje prvi je u povijesti našeg tjednika koji je nastao bez fizičke redakcije. Ali i u tim nenormalnim uvjetima, posao je odrađen na zavidnom nivou. Tema tjedna donosi naslov 'Što je nova normala'. Novo normalno je da ništa nije normalno, da treba očekivati neočekivano i biti pripremljen za najbolji i najgori ishod. I još jedan gori od gorega jer, očito, gore uvijek može biti. Glavni i osnovni posao svakog menadžera u Hrvatskoj trenutačno je osmišljavanje odgovora na sve izazove koje nam je krizna situacija donijela, kreiranje novih strategija i taktika - premda se one mijenjale iz sata u sat. Što je onda nova normala istražili su Ksenija Puškarić i Edis Felić.

Uz temu tjedna tu je još gomila poučnih tekstova i savjeta za ovo 'nenormalno' razdoblje u kojem živimo. Kao da korona virus nije bio dovoljan, Zagreb je zadesio i potres. Edis Felić saznao je kakva je mogućnost za saniranje zgrada, kuća i objekata u vrijeme ograničenog kretanja.

Psiholog Matej Sakoman dao je intervju u kojem priča na koje načine preživjeti vrijeme krize. Kako se nositi s paranojom, anksioznošću i strahom od gubitka posla. Također, objasnio je zašto je poduzetnicima važnije ekonomsko preživljavanje od zdravlja. S Matejom Sakomanom pričao je novinar Jozo Knez.

Uz sve navedeno očekuje vas devet točaka za preživljavanje malih i srednjih tvrtki, zatim tema o tome kako organizirati rad od kuće i pritom poštivati zakone, i poslovni dnevnici šestorice poduzetnika i menadžera koji su zabilježili svoj prošli tjedan u kojem se sve naglo promijenilo.

Da se malo odmaknemo od korone, pobrinula se Željka Laslavić koja je pisala o konkurentima na tržištu samoposlužnih uređaja.

26. travanj 2024 10:15