Hrvatska
StoryEditor

U poslijeratnoj obnovi Sisačko-moslavačke županije potrošeno 2,58 milijardi kuna, najviše u Petrinji 735 milijuna kuna

15. Siječanj 2021.
Područje Sisačko-moslavačke županije nastradalo od potresa, Petrinjafoto Ratko Mavar

U poslijeratnoj obnovi u Sisačko - moslavačkoj županiji potrošeno je 2,58 milijardi kuna, objavio je Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

- S obzirom na opravdani interes javnosti i niz medijskih upita u kojima su zatražene informacije o popisima projektanata i nadzora, izvođača radova, područnih nadzora i revidenta, statističkih prikaza informacija  o obnovi s iskazanim vrijednostima utrošenih sredstava državnog proračuna, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje objavljuje informacije koje ne ometaju istražne radnje nadležnih tijela koje su u tijeku. Riječ je o objavi sudionika u procesu obnove na području Sisačko moslavačke županije - objavili su na svojim internetskim stranicama. 

Slijedi popis tvrtki koje su na tom području radile obnovu:

Osim toga, državni je ured objavio i statistiku obnove s iskazanim kategorijama obnove i financijskim vrijednostima utrošenih sredstava. U toj tablici stoji kako je ukupno u toj županiji potrošeno 2,58 milijardi kuna na obnovu poslije rata. Od tog iznosa, najviše je potrošeni u Petrinji - 735,1 milijun kuna, slijedi Glina s 412,4 milijuna kuna te Novska s 343,5 milijuna kuna. 

Popis možete naći OVDJE.

26. travanj 2024 05:56