Svijet
StoryEditor

Dogecoin dosegao svoj vrhunac nakon što je Snoop Dogg postao Snoop DOGE

08. Veljača 2021.

Objave poznatih ljudi na društvenoj mreži Twitter pokazale su se kao dobar okidač da neka kriptovaluta ili dionica krene rasti. Nakon što je nedavno Elon Musk u jeku rasta GameStop dionica tvitao 'Stonks'  dionica je nabujala. Stonks je inače namjerno krivo napisana riječ Stocks (dionice), a koriste je internet trejderi i uz to je postala i popularan' meme' na raznim društvenim mrežama.

I dok ludilo GameStop dionica polako pada u zaborav (trenutno dionica GameStopa vrijedi 63 dolara), jedna kriptovaluta je prošli vikend skočila na sedmo mjesto na ljestvici najvrjednijih kriptovaluta.

Radi se o Dogecoin kriptovaluti (DOGE). Doge je kriptovaluta koju krasi lik psa Shiba inu, a nastao je 6. prosinca 2013. kao 'šaljiva valuta'. No ubrzo je i ova kriptovaluta našla svoje poklonike u internetskoj zajednici. Nakon samo godinu dana, market cap (ukupna tržišna vrijednost cirkulirajuće ponude kriptovalute) je za Doge iznosio 60 milijuna, a danas je Doge dosegao tržišnu vrijednost od čak 10,8 milijardi.

Prošli vikend cijena dogecoina je porasla za više od 55 posto čime je došla na svoju najveću vrijednost do sada. Dok se dogecoin još polako kuhao, poznati američki reper Snoop Dogg je na Twitteru objavio fotografiju sebe sa Shiba inu glavom uz dodatak Snoop Dodge.

Pridružio mu se i poznati rocker iz grupe KISS Gene Simmons koji je također na Twitteru podržao Doge.

Nekoliko sati nakon što je Snoop objavio svoj post, pridružio se i Elon Musk koji voli podržavati ovakve projekte. Musk je objavio fotografiju inspiriranu crtićem Kralj lavova u kojoj on drži Simmonsa koji drži Snoop Doga, koji drži Shiba inua.

Početkom nedjelje cijena trgovanja se vrtjela oko 0,056 američkih dolara da bi tijekom dana porasla na 0,0872 američka dolara što je oko 55 postotni rast.

U zadnjih godinu dana Doge je rastao za više od 1380 posto. Iako su cifre male, oni koji zarađuju u dnevnom trgovanju i uz velike uloge mogli su zaraditi pristojni novac. 

Tweetovi ljubitelja Dogea očito su bili dovoljni da kripto valuta temeljena na memeu poraste za četiri mjesta na listi najvrednijih kriptovaluta i smjesti se na sedmo mjesto, utrkujući se uz Bitcoin Cash (11), Chainlink (10), Litecoin (9 ) i BNB (8). Trenutna tržišna vrijednost Dogea sada iznosi 10,8 milijardi dolara.

25. travanj 2024 17:38